sursa foto:  publika.md

Vești mari pentru românii care pleacă în vacanță! A apărut un nou tip de asigurare

Este vorba de asigurarea de tip storno, care, potrivit ghidului publicat recent pe site-ul Autorității de Supreveghere Financiară, ”acoperă o multitudine de evenimente”.

Astfel, dacă o persoană și-a programat o călătorie în străinătate, dar, din motive independente de voința ei, trebuie să renunțe la plecare sau să-și întrerupă vacanța, ea poate apela, pentru a recupera parțial sau chiar integral cheltuielile legate de deplasare, la o asigurare de călătorie de tip storno.

În principiu, acest tip de asigurări poate acoperi cazuri de îmbolnăvire a persoanei plecate sau a unei rude a acesteia, de deces, de pierdere a locului de muncă și a veniturilor, de intentare a unei acțiuni de divorț în care este implicat cel asigurat sau riscul de furt ori pierdere a actelor necesare efectuării călătoriei.

Dar lista avantajelor oferite de această asigurare nu se oprește aici. Pentru că, potrivit aceluiași ghid menținat mai sus, respectiva poliță poate acoperi, de asemenea, și riscurile generate de situațiile speciale din țara unde urmează să meargă (război, revoltă, terorism, calamități naturale, etc), dar și situații speciale în care se află compania de transport sau cea care asigură cazarea.

Suplimentar, asigurarea storno poate fi extinsă și poate acoperi și cazurile în care e necesară întoarcerea de urgență în țară. Motivele pentru care o persoană e constrânsăsă revine mai devreme dintr-o călătorie și care sunt acoperite de o astfel de clauză suplimentară pot fi, de exemplu, decesul unei rude, distrugerea locuinței, chemarea în instanță pentru un proces, nașterea prematură a unui copil sau evenimente pentru care prezența persoanei aflate în călătorie este indispensabilă, informează dcbusiness.ro

Vezi și

EXCLUSIV După ce s-a înfruptat din banul public, afacerile lui Dan Barna s-au prăbușit!

S-a aflat! Ce avere are purtătorul de cuvânt al Casei Naționale de Asigurări

Carmen Dan a dat un ultim ordin! Se scot femeile din Poliție

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare