sursa foto:  realitatea.net

Traian Băsescu îi ia la rost pe Nicușor Dan si pe Traian Berbeceanu, privind decizia de relaxare a măsurilor în Bucureşti: ‘Cred că ne-am grăbit, cum ne-am grăbit și cu școlile’

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, europarlamentar PMP consideră că decizia Comitetul Municipiului Bucureşti de a  ridica parţial  restricţiile anti-COVID-19, este greșită, deoarece Comisia Europeană recomandă să se întărească măsurile de prevenire a răspândirii tulpinii din Marea Britaniei care este mai agresivă şi are efecte şi asupra copiilor.

”Noi în toată campania asta din februarie până acum am fost în contratimp. Şi acum tot în contratimp suntem. Am avut o întâlnire cu comisiarul european pe Sănătate săptămâna trecută şi mesajul a fost următorul: ”Europa este pe un plafon din pacate foarte inalt al îmbolnvirilor”. Din păcate, se estimează un nou val generat de noua tulpină care a apărut, iar recomandarea CE este să se întărească măsurile de prevenire a răspândirii acestei noi tulpinii, care este mai agresivă şi are efecte şi asupra copiilor. Exact în acest moment, când toate ţările respectă recomandarea comisarului pe Sănătate, care nu a venit cu părerile lui acolo, ci cu analize ştiinţifice, în acest moment trecem la relaxare”, a răbufnit Traian Băsescu într-o intervenţie telefonică la România TV.

Fostul preşedinte Traian Băsescu i-a criticat şi pe prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, şi pe primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, care au anunţat vineri că s-a luat decizia de relaxare a măsurilor în Bucureşti pentru că „aşa prevede HG 3/2021”.

”Şi am văzut argumentul suprem: aşa scrie în Hotărârea de Guvern. Păi, măi frate, modifică HG, adapteaz-o la realitatea de acum”, a continuat europarlamentarul Traian Băsescu.

”Cred că ne-am grăbit, cum ne-am grăbit şi cu şcolile. Nu avem dascăli vaccinaţi, dar în schimb deschidem şcolile într-un moment în care răspândirea acestei noi tulpini este mare. Ea (răpândirea n.red.) poate fi limitată, dar nu poate fi oprită”, a mai spus Traian Băsescu.

Fostul preşedinte a dat exemplul premierului britanic Boris Johnson, ”care a ceruti unui dintre producătorii de vaccinuri, a cerut public celor de la Oxford să adapteze vaccinul la noua tulpină”.

”Există o vulnerabilită generata de transformarea pe care a suferit-o virusul”, a mai avertizat Traian Băsescu duminică seara, informează româniatv.net

Citește și:

Vești importante pentru mii de români: Cine se implică în acest tip de proiect poate obține venituri considerabile

Lovitură pentru locuitorii din Sectorul 1! Clotilde Armand vrea să crească de 8 ori această taxă! Proiectul aflat în dezbatere până în această săptămână

Doctorul Răzvan Constantinescu, jignit la magazin: ‘Nu-l serviți pe boul ăsta dacă nu are mască! Și mai e și medic!’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare