sursa foto:  evz.ro

Traian Băsescu: ‘Sper să apară o minune’

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, că Brexitul este o pierdere uriaşă pentru Uniunea Europeană şi avertizează că ”procesul de integrare nu este ireversibil”. ”Incultura, necunoaşterea a ceea ce înseamnă Uniunea Europeană, naţionalismul, izolaţionismul, dorinţa de a reînvia o suveranitate care a fost pusă pe masa Bruxelles-ului au dus la ieşirea Marii Britanii din UE”, a spus Băsescu, care a adăugat că speră într-o ”minune”.

Fostul preşedinte Traian Băsescu, candidat din partea PMP la alegerile europarlamentare, a declarat, sâmbătă, că ”Brexitul e o uriaşă pierdere pentru Uniunea Europeană”.

”Ieşirea Regatului Unit din Uniunea Europeană înseamnă reducerea capacităţii de apărare a Uniunii, Regatul Unit fiind cea mai mare putere militară a Uniunii Europene şi înseamnă reducerea pieţei cu 65 -70 de milioane de cetăţeni. Înseamnă, în acelaşi timp, că UE este în situaţia în care o ţară s-a desprins demonstrând că procesul de integrare nu este ireversibil şi dacă azi a ieşit din UE Regatul Unit mâine poate să urmeze o altă ţară. Nu şi-a dorit nimeni un asemenea eveniment şi nimeni nu a crezut că se va produce. Şi totuşi el s-a produs”, a spus Traian Băsescu.

Acesta a afirmat că ”incultura, necunoaşterea în realitate a ceea ce înseamnă Uniunea Europeană si tratatele UE, naţionalismul, izolaţionismul, dorinţa de a reînvia o suveranitate care a fost pusă pe masa Bruxelles-ului  au dus la ieşirea Marii Britanii din UE”.

”Sper să apară o minune prin care politicienii britanici să ajungă la concluzia că trebuie un nou referendum şi Marea Britanie, care a fost un mare prieten al României în interiorul UE, să rămână acolo unde ii e locul, adică în UE”, a adăugat Băsescu,informează news.ro

Vezi și

Mare atenție! Se schimbă vârsta de pensionare pentru mii de români- Vezi dacă ești vizat

EXCLUSIV Ce ascund, de fapt, oamenii lui Carmen Dan – Adevărul a ieșit la suprafață

Radiografia Bugetul.ro Scene de coșmar în România! Bătaie cu săbii – Un celebru clan implicat

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare