sursa foto:  axios.com

Tratamentul administrat lui Donald Trump a ajuns și în România! Liderul român căruia i-a fost administrat

Liderul Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu, a declarat la Antena 3 că s-a tratat în timpul infecției cu noul coronavirus cu același tratament care i-a fost administrat și președintelui american Donald Trump atunci când a avut COVID-19.

“Am ieșit din convalescență. Am făcut tratamentul pe care l-a făcut Donald Trump și are un succes teribil”, a declarat Vasile Dîncu la Antena 3. El a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus pe 16 noiembrie.

Liderul american Donald Trump a primit, în timpul infecției cu COVID-19, un „cocktail” de anticorpi monoclonali cu dublu rol – de reducere a intensității simptomelor și de micșorare a încărcăturii virale a pacientului.

În octombrie, dr. Valeriu Gheorghiță, medic infecționist la Spitalul Militar Central, afirma despre respectivul tratament:

  • „Este o combinație de doi anticorpi monoclonali care țintesc, practic, proteina de suprafață a virusului, acea proteină prin care virusul se atașează de celula țintă și prin intermediul căreia intră în interiorul celulei. Acești doi anticorpi monoclonali sunt selectați din serurile pacientului, din sângele pacienților care au avut această infecție și, ulterior, replicați, recombinați pe șoareci care au același tip de răspuns imun ca omul. Practic, acești anticorpi monoclonali au un rol atât pentru prevenție cât și pentru terapie. Beneficiile din studiile de fază 1 și 2 sunt legate de scăderea încărcăturii virale a pacientului, deci, practic, reduce cantitatea de virus din organism, lucru care este direct dependent de pronostic. S-a observat că un pacient care are o încărcătură virală mare are un risc mai mare de a dezvolta o formă severă, ori aici e un beneficiu important. Al doilea lucru ar fi legat de reducerea intensității simptomatologiei”.

Vezi și

Cine a fost comandantul ceremoniei organizate azi, la Arcul de Triumf – El este omul care l-a întâmpinat pe Klaus Iohannis

Veste bună! Din 2021 se dau noi sume de bani pentru cei care fac parte din acest program

Mutarea făcută de Klaus Iohannis: Înainte de alegeri, șeful STS a fost avansat în grad!

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare