sursa foto:  focuspress.ro

Tulpina Delta poate face ravagii în România! Medicul Radu Țincu: ‘Orice persoană care nu a primit încă vaccinul are o vulnerabilitate’

Radu Țincu, medic specialist ATI Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, a declarat că numărul persoanelor vaccinate în România nu este suficient pentru a combate valul de infectări cauzat de noua tulpină Delta.

 

“Orice persoană care nu a primit încă vaccinul și România are o vulnerabilitate, pentru că avem  puțin peste 4 milioane de persoane vaccinate, 1 milion și ceva de persoane care s-au vindecat și au fost declarate vindecate, probabil că mai există un milion de persoane care au fost asimptomatice, dacă le adunăm pe toate ne apropiem de 7-8 milioane de persoane imune, însă nu este suficient pentru că restul populației rămâne vulnerabile, de aceea campania de vaccinare trebuie să continue și perioada de toamnă când virusul va avea o transmisibilitate mai ridicată din cauza temperaturilor scăzute să nu ne prindă cu populația vulnerabilă.

Cu cât procentul de populație neimunizată va fi mai mare, cu atât amplitudinea valului determinat de această variantă virală va fi mai mare.

Cantitatea de anticorpi după vaccinare sau trecerea prin boală scade progresiv. Inițial se considera că până la 6 luni cantitatea este suficientă, ulterior studiile au dovedit că anticorpii după vaccinare durează între 8 și cel mai probabil până la 12 luni.

Astfel că cei care s-au vaccinat în ianuarie nu vor avea nevoie de o altă imunizare timp de 12 luni cel puțin. E posibil să persiste chiar mai mult de 12 luni”, a declarat medicul Radu Țincu, conform b1.ro.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare