sursa foto:  stirileprotv.ro

Tupeu MAXIM! Cum au ajuns magistrații să ia pensie de 1 MILIARD lei vechi pe lună?

La solicitarea Hotnews, Ministerul Justiției a dezvăluit că în România sunt 60 de magistrați care beneficiază de pensii de 1 miliard de lei vechi pe lună, adică de peste 22.000 de euro.

Dar cum au ajuns la această sumă colosală? „Printr-o scăpare a legii”, spunea Raluca Prună, într-o postare pe facebook de pe 21 septembrie.

Vezi și VIDEO/Oprea, făcut ilegal general? „E fost bodyguard!”

Și totuși, legea special concepută pentru magistrați spune că pensia acestora se calculează ca fiind 80% din salariul brut pe ultima lună, ceea ce înseamnă că cei 60 de magistrați cu pensii record au câștigat 130.000 de lei fix cu o lună înainte să-și încheie activitatea.

De menționat că după ce ies la pensie, magistrații pot activa și ca avocați, ceea ce se și întâmplă în multe cazuri. Așadar pot beneficia și de pensii uriașe și de alte venituri tot din domeniul juridic.

Dana Gîrbovan, președintele Uniunii Naționale a Judecătorilor din România, a spus însă că ministrul Raluca Prună a dezvăluit informații neverificate.

Vezi și Dezvăluiri incendiare despre Alina Gorghiu. Contracte și dosare

În tot acest scandal care s-a creat, procurorul Gheorghe Muscalu, membru al CSM a propus să fie trimisă o solicitare la Casa de Pensii în numele instituției, pentru a primi date despre situaţie privind pensiile magistraţilor în cuantum de 100.000 lei şi peste.

”Pensia se stabileşte în raport de indemnizaţia obţinută în ultima lună de activitate. Nimeni nu poate să aibă într-o lună de activitate indemnizaţie de 130.000 de lei, astfel încât să obţină o pensie de 100.000 de lei. Chiar dacă mergem pe legea veche, anterior modificării, în care se spunea media veniturilor pe ultimele 12 luni, nu se poate ajunge la aşa ceva, pentru că drepturile salariale restante obţinute şi recunoscute prin hotărâri judecătoreşti nu reprezintă venituri lunare. Vă propun să solicităm Casei Naţionale de Pensii cuantumul pensiilor mărite peste 20.000 de lei, după care eu cred că trebuie verificat modul în care au fost aplicate aceste pensii. Mă mâhneşte faptul că există la acest moment în sistem, dacă există, oameni care au pensii de zeci de mii de lei”, a spus Muscalu, citat de Agerpres.

Vezi și Actor român plătit regește: Are venituri de peste 5.000 de euro pe lună

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare