sursa foto:  B1.ro

Turcan, despre PNDL: ‘Ar fi trebuit să plătim 53 de milioane de lei pentru lucrări neefectuate’

Raluca Turcan a declarat, miercuri, că în urma unui control, Ministerul Dezvoltării a descoperit că din totalul celor 900 milioane de lei, plăţi care urmau să ajungă la autorităţile locale, 53 de milioane de lei nu aveau în spate lucrări efectuate. Vicepremierul a afirmat însă că PNDL va continua.

 

„Nu am pus deloc gând rău PNDL-ului. Rămâne un program de finanţare al proiectelor de dezvoltare locală. Problema este că dorim ca fiecare leu care se chetuieşte să se regăsească într-un proiect concret. De aceea, ministrul Dezvoltării Regionale, în momentul în care a primit foarte multe facturi la plată a dorit să se asigure că aceste facturi aveau în spate lucrări realizate. La începutul lui ianuarie a efectuat prin echipele de control analize la firul ierbii, în teritoriu, şi a găsit foarte multe solicitări de facturare care nu aveau acoperire în lucrări. Este o analiză generală”, a spus Turcan, la TVR.

 

Vicepremierul a specificat că din totalul celor 900 de milioane de lei, existau plăţi solicitate de 53 de milioane pentru lucrări neefectuate.

 

„Cert este că în momentul de faţă ar fi trebuit să plătim minim 53 de milioane de lei, care nu aveau în spate lucrări efectuate. PNDL a fost suspicionat foarte mult timp ca fiind punguliţa pentru clientela de partid. Mulţi au zis că ar trebui desfiinţat. Au fost cam 1554 de solicitări din acestea verificate pentru care a trebuit să se plătească 900 milioane de lei. Din aceşti bani care vor fi plătiţi autorităţilor locale 53 de milioane nu aveau acoperire. Au găsit lucrări neefectuate. Existau şi deficienţe în execuţia unor lucrări şi lipsa unor autorizaţii sau de echipament. Eu cred că au de temut cei care îşi planificau să ceară nişte bani de la stat care nu se cuveneau”, a completat Turcan.

Şi ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a anunţat miercuri seară că Inspecţia economică financiară va începe verificări pe foarte multe proiecte guvernamentale, conform Mediafax.

 

Vezi și:

Numire controversată făcută de Marcel Vela! Noul șef de la ‘Doi și-un sfert’, Securitatea și lumea penalilor

Marcel Vela, măsură aprig contestată! ‘Va fi o întreagă nebunie, pentru că au competențe diferite’

Ar fi mutarea anului 2020! Frații ‘Dedeman’ ar putea provoca un real cutremur

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare