sursa foto:   independent.co.uk

UBER, pus la zid! Taxa ascunsă despre care clienții nu știu! Cum se trezesc cu tarif dublu

UBER are mari probleme nu doar în România, ci și în alte țări. Dacă la început era considerată un companie de încredere, care asigură servicii de calitate la un preț rezonabil, acum iată că lucrurile încep să se schimbe, iar nemulțumirile  să fie din ce în ce mai dese. Un client nemulțumit i-a scris unui blogger, iar acesta i-a postat mesajul pe site-ul său.

”Îți scriu deoarece aș vrea să popularizez o situație pe care o am cu UBER. Aș vrea să afle mai multă lume ce companie minunată este. Situația este în felul următor. Am efectuat o cursa de 37 de kilometri pentru care am primit estimare de 51 de RON, dar pentru care am plătit 96 de RON. Am observat pe chitanța din mail că am avut o taxă de distanță. În urmă reclamațiilor pe care le-am făcut către ei mi s-a comunicat că din 4 aprilie a fost introdusă o taxa nouă de distanță, practic cursele peste 15 kilometri sunt suprataxate (ce depășește 15 este taxat cu 3 lei per kilometru). Acum estimările cuprind și această taxă datorită sesizării mele.

Vezi și De ce i-a făcut de fapt Ludovic Orban plângere penală Vioricăi Dăncilă – planul din spatele ușilor închise! Ce va urma pentru cariera lui politică

Problema este că nu au anunțat această taxă nici pe site, nici pe blog, Facebook sau presă. Mi-au dat un link unde detaliază taxa. Însă linkul acesta nu poate fi găsit la ei pe blog, nici din google, nici din căutare direct de pe site-ul lor (am atașat screenshot). Cu toate acestea, ei refuză să îmi returneze banii de taxă.
Pentru mine este vorba de principiu și nu despre bani. Nu mi se pare corect să îmi ia banii pe această taxa dacă nu au anunțat-o și nu îmi place deloc nici atitudinea lor”, a scris utilizatorul.

Compania se apără și spune că modificarea a fost comunicată încă din data de 3 aprilie, iar înainte de acea acel moment cursele lungi erau calculate oricum diferit. Libertatea.ro a solicitat un punct de vedere oficial al companiei cu privire la acest aspect.

”Modificarea tarifului a fost comunicată din data de 3 aprilie. Și înainte de asta, tarifele pentru cursele lungi erau diferite (găsești aici mai multe detalii despre cum se calcula tariful).
Până acum, la tariful cursei Uber se adăuga o taxă fixă de 10 sau 25 lei, în funcție de zonele în care se aflau destinațiile sau punctul de pornire.

Vezi și EXCLUSIV! Gheorghe Piperea șterge pe jos cu Cozmin Gușă: un KGB-ist ratat! Declarații tari și despre Coldea

Din 3 aprilie, tarifele nu mai sunt condiționate de limitele orașului, ci de distanța cursei. Această modificare a fost implementată la nivel regional, pentru o structură mai clară și mai precisă a costului în cazul curselor lungi, dar și pentru o compensare echitabilă a șoferilor parteneri (cel mai adesea, aceste curse lungi au ca destinație un punct în afara orașului).

Schimbările sunt detaliate aici – practic, taxele suplimentare au fost eliminate și a fost introdus un cost diferențiat pentru fiecare km în plus după cel de-al 15-lea km al cursei.

Costurile diferențiate pentru cursele de peste 15 kilometri sunt reflectate și în tarifele pre-afișate (upfront pricing) din aplicație”, au arătat oficialii Uber.

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare