sursa foto:  clujcultural.ro

Umilită de Casa de Pensii, mama unui Erou Martir al Revoluției Române și-a dat foc în semn de protest și a murit în chinuri îngrozitoare

Mama unui Erou Martir al Revoluției Române și-a dat foc în semn de protest, în Poiana Brașov, după ce a fost umilită de Casa de Pensii.

Fiind preluată ulterior de un echipaj SMURD, femeia a intrat în stop-cardio respirator și nu a răspuns manevrelor de resuscitare.

În cele din urmă, medicii au constatat decesul femeii. Copilul acesteia a fost omorât la Revoluția Română din Decembrie 1989.

IICCMER: Era stabilită în Spania, iar reprezentanții Casei de pensii, din județul de care aparținea, i-au comunicat că ,,nu are nevoie de banii statului român, atâta timp cât aceasta locuiește în altă țară’’

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc își exprimă regretul profund pentru tragedia petrecută în Poiana Brașov, la finalul lunii mai 2023, atunci când mama unui Erou Martir al Revoluției Române și-a dat foc pentru că nu a mai putut îndura umilința la care a fost supusă de Statul Român. Femeia a recurs la acest gest deoarece era dezgustată de faptul că autoritățile române nu au găsit vinovații nici acum, la peste 30 de ani de la Revoluție, pentru moartea fiului ei. De asemenea, conform informațiilor, aceasta era stabilită în Spania, iar reprezentanții Casei de pensii, din județul de care aparținea, i-au comunicat că ,,nu are nevoie de banii statului român, atâta timp cât aceasta locuiește în altă țară’’, a transmis IICCMER.

Este tragic ce s-a întâmplat, cu atât mai mult cu cât există alte zeci de mii de victime ale regimului ilegitim și criminal comunist, care nu și-au găsit dreptatea nici acum, la aproape 34 de ani de la Revoluția din 1989.

Singura modalitate de consolare oferită celor care și-au apărat demnitatea și onoarea chiar cu prețul vieții, în fața dictaturii, este ca autoritățile să le accepte și să le recunoască statutul de victime. Încă o dată, fac un apel public către toate autoritățile competente să își aloce expertiza și resursele pentru a trata cu responsabilitate problemele victimelor comunismului și ale familiilor acestora.

Sutele de mii de victime și vieți pierdute ale abuzurilor și crimelor acestui regim totalitar își așteaptă, încă, recunoașterea și dreptatea.

Între timp, familiile acestora își trăiesc în tăcere dramele, iar când se lovesc de indiferența autorităților, recurg la fapte profund tragice, așa cum este și cazul femeii de la Poiana Brașov. Este absolut inadmisibil ca astăzi, în democrație, să se repete în același loc gestul făcut de Liviu Babeș, la data de 2 martie 1989, care a protestat pentru libertatea semenilor săi”, a declarat Prof.univ.dr. Florin Daniel Șandru, Președinte executiv IICCMER.

IPJ Brașov a confirmat decesul femeii:

„La data de 25 mai, în jurul orei 18.00, Poliţia Staţiunii Poiana Braşov a fost sesizată cu privire la faptul că o persoană de sex feminin şi-ar fi dat foc în zona Poiana Mică a staţiunii Poiana Braşov.

Poliţiştii s-au deplasat cu operativitate la faţa locului, din cercetări rezultând că o femeie, în vârstă de 66 de ani, din municipiul Braşov, şi-ar fi dat foc pe drumul forestier „Drumul Vechi”, ce face legătura între zona Poiana Mică şi strada Poiana Ruia, din Staţiunea Poiana Braşov. Echipajul S.M.U.R.D. sosit la faţa locului a acordat primele îngrijiri medicale, ulterior transportând persoana vătămată în zona unde a aterizat un elicopter S.M.U.R.D. pentru a o prelua.

Aflându-se în echipajul auto S.M.U.R.D., persoana vătămată a intrat în stop cardio-respirator, nu a răspuns manevrelor de resuscitare şi s-a constatat decesul acesteia. În urma cercetării la faţa locului, poliţiştii au identificat un recipient din plastic transparent, care prezenta urme de combustibil lichid, o brichetă şi o bucată de carton care conţinea un mesaj”.

Potrivit unei postări făcute pe Facebook de Cătălin Giurcanu, urmaș de Erou Martir, este vorba despre doamna Ileana Negru.

Eu m-am întâlnit cu doamna Negru, i-am promis că o ajut cu tot ce pot. Mi-a povestit cum şi-au bătut joc de ea efectiv la Casa de Pensii. Ca să îşi primească indemnizaţia aia amărâtă de 918 lei în Spania s-a dus de trei ori. Ea locuia la fiica ei în Tenerife, care muncea acolo, nu era să huzurească, mi-a povestit cum şi-au bătut ăştia în România joc de ea. Toţi i-au făcut asta: ‘A, păi ce veniţi aici la noi dacă staţi în Tenerife?’ Femeia asta n-a stat, toată viaţa ei a muncit în Italia ca badantă, a făcut tot posibilul să trăiască pe picioarele ei până n-a mai putut să lucreze după ce s-a operat la şold”, a povestit Cătălin Giurcanu, pentru Epochtimes-romania.com.

 

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare