sursa foto:  g4media.ro

Un cunoscut jurnalist face acuzații fără precedent la adresa Andreei Moldovan: ‘Ni se omite faptul că este în conexiune cu unul dintre cele mai mari holdinguri farma’

Cunoscutul jurnalist Stelian Negrea lansează acuzații fără precedent la adresa Andreei Moldovan, fostul secretar de stat demis de premierul Florin Cîțu, la pachet cu ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Negrea susține, într-o postare pe Facebook, că Andreea Moldovan ar fi în conexiune cu unul dintre cele mai mari holdinguri farma din România.

Prin ce cascadorie de PR ni se înfățișează doamna Andreea Moldovan, fostul secretar de stat de la Sănătate care dorea să ne închidă pe toți în case, drept un emerit doctor și ni se omite faptul că este în conexiune cu unul dintre cele mai mari holdinguri farma din România cu afaceri anuale de 1,1 miliarde de lei.

Distinsa doamnă, atacată grobian ieri de mahalagioaicele Moscovei, are un SRL pe care încasează probabil niște servicii medicale prestate fie Spitalului de Boli Infecționase Brașov al cărei director este și unde se va întoarce, fie altor clinici private, fie Spitalului Sfântul Constantin unde un pachet de acțiuni deține soțul domniei sale.

Primul este spital de stat, al doilea e un spital privat cu afaceri anuale de 62 milioane de lei.
Aici acționar semnificativ, alături de cîteva companii off-shore din paradisuri fiscale ai căror acționari nu îi poți vedea, este unul din cele mai mari lanțuri de farmacii din țară: Ropharma care a avut afaceri de 500 milioane lei în 2019 deținut de omul de afaceri Mihai Miron.
Ropharma Logistics o firmă de distribuție de medicamente cu același acționariat are la rândul ei afaceri anuale de 588 milioane de lei.

În ultima ei declarația de avere, doamna Moldovan ne spune că e despărțită de fapt de soț care încasează, la rândul lui, pe un SRL, Transplant Surg, vreo 740.000 de lei anual din care 458.000 e profit curat.
În prima declarație de avere din ianuarie 2021 soțul apare angajat la Theo Health SA, firma care deține spitalul privat din Brașov, fără să se menționeze în clar acest lucru.

În total partenerii de afaceri ai soțului fostului secretar de stat fac afaceri anuale pe piața farma din România de aproape 1,1 miliarde de lei.

Acest lucru nu este menționat nicăieri în declarațiile sale de avere sau de interese pentru a ne da seama de imperiul farmaceutic cu care se află în conexiune.

P.S. Mai mult, doamna Moldovan cumparare SRL-ul ei, Infectio Medical, chiar de la acționarii Theo Health SA. Tot această firmă îi vânduse și soțului SRL-ul pe care încasează probabil banii de operații”, este mesajul lui Negrea.

Vezi și Vlad Voiculescu și meritocrația promisă de USR-PLUS (opinie)

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare