sursa foto:  INQUAM PHOTOS - Sabin Cîrtsoveanu

Un deputat PSD dă de pământ cu Niculae Bădălău: Când merge spre pușcărie vreau să se stie că nu suntem toți la fel

După ce a fost acuzat de dare de mită și trafic de influență, și reținut pentru 30 de zile, vicepreședintele Curții de Conturi, Niculae Bădălău, a intrat în vizorul deputatului PSD, Radu Popa. Acesta îi transmite lui Bădălău, că nu toți fac politică pentru a se îmbogății, și că mai sunt și unii care știu că inima e în stânga și înțelege altfel legătura politicienilor cu comunitatea.

 

 

 

„Nu, nu suntem toți la fel.
Nu avem toți contracte cu statul și nu am făcut din asta scopul principal în viață.
Nu, nu toți facem politică tocmai ca să ne imbogățim din asta.
Știu că pare ceva exotic, dar nici unul dintre parlamentarii PSD de DB și nici șeful organizației-chiar dacă e și președintele CJ DB-noi nu avem contracte cu statul. Nu. Noi nu!
Mai suntem unii care știm că inima e in stânga și înțelegem altfel legătura noastră cu comunitatea.
De aceea, azi, când Bădălau merge spre pușcărie vreau să se stie că nu suntem toți la fel”, a transmis deputatul PSD Dâmbovița, Radu Popa

DNA îl acuză pe Bădălău de dare de mită, în formă continuată, și trafic de influență:
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 27 noiembrie 2022, a inculpaților:

BĂDĂLĂU NICULAE, la data faptelor consilier de conturi în cadrul Curții de Conturi a României și vicepreședinte al Autorității de Audit din cadrul aceleiași instituții, pentru comiterea infracțiunilor de:
– dare de mită, în formă continuată,
– trafic de influență,

Persoană fizică, reprezentant al unei societăți comerciale, pentru comiterea infracțiunii de complicitate la dare de mită.

Niculae Bădălău rămâne după gratii! A fost arestat preventiv pentru 30 de zile

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În datele de 09.08.2022 și 19.11.2022, inculpatul Bădălău Niculae, în calitatea menționată mai sus, i-ar fi pretins unui primar de comună să atribuie un contract privind „Reabilitare sistem de alimentare cu apă potabilă…,”, estimat la valoarea de 7.071.925 lei fără TVA, unei societăți administrată de o rudă a acestuia, lăsând să se creadă că are influență asupra unei persoane din conducerea Companiei Naționale de Investiții (C.N.I.), pe care ar fi promis că o va determina să asigure finanțarea a două proiecte depuse la această instituție de către primăria respectivă.

În perioada 2021-2022, în contextul derulării unui contract pe care aceeași primărie îl avea încheiat cu aceeași societate comercială, privind „Înființare rețea de alimentare cu apă…”, inculpatul Bădălău Niculae, prin intermediul celeilalte persoane cercetate în prezenta cauză, i-ar fi oferit edilului mai multe sume de bani pentru ca în schimb acesta să efectueze în continuare plățile către firma respectivă, chiar și pentru lucrări neconforme.

În același context, după ce, la data de 19 noiembrie 2022, inculpatul Bădălău Niculae i-ar fi promis primarului remiterea unui procent de 7% din valoarea contractului menționat mai sus (4.903.959,97 lei fără TVA) dar și dintr-un viitor contract a cărui atribuire urmarea să o obțină pentru aceeași firmă de la primăria respectivă, în data de 25 noiembrie 2022, prin intermediul aceluiași om de afaceri, i-ar fi remis edilului 35.000 lei, reprezentând o parte din suma de bani promisă.

Inculpaților li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 28 noiembrie 2022, cei doi inculpați urmează să fie prezentați Curții de Apel București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
Menționăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019.

O nouă lovitură pentru Niculae Bădălău! Radu Oprea: ‘PSD a depus o solicitare către BPR pentru revocarea lui Bădălău din funcția de vicepreședinte al Curții de Conturi’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare