sursa foto:  aktual24.ro

Un fost ministru de Finanțe avertizează: ‘Legea pensiilor și legea salarizării vor fi un măr otrăvit și pentru bugetari, și pentru pensionari, pentru că o să dea cu o mână și o să ia cu două’

Gheorghe Ialomițianu, fost ministru de Finanțe, a vorbit despre actuala situație economică a României și noile măsuri bugetare ale guvernului PSD-PNL.

Fostul ministru de Finanțe a afirmat că legea pensiilor și legea salarizării vor fi un măr otrăvit și pentru bugetari, și pentru pensionarii.

Gheorghe Ialomițianu: Guvernanții o să dea cu o mână și o să ia cu două

Întrebat dacă este de părere că majorarea de 5% pentru bugetari va asigura într-adevăr pacea socială, Gheorghe Ialomițianu a spus: „Nu, pentru că prețurile au crescut foarte mult și vedem nemulțumire în rândul funcționarilor publici, dar nu știu de unde se vor lua banii. Am înțeles de la domnul prim-ministru Ciolacu că nu o să respecte acordul convenit cu Comisia Europeană ca în 2024 să se încadreze în 3%. Am înțeles că o să se ducă pe la 5,5%, deci o să crească stocul de datorii – și așa în ultimii a crescut stocul de datorii publice cu 200 de miliarde, până în septembrie s-ar putea să sară peste 800 de miliarde”.

Nu știu de unde vor lua bani. E posibil ca cei de la Fondul Monetar să vină cu recomandări privind impozitul progresiv și eliminarea TVA-ului de 9% la alimente și vor fi obligați să introducă aceste creșteri de impozite”, a continuat fostul ministru.

Legea pensiilor și legea salarizării vor fi un măr otrăvit și pentru bugetari, și pentru pensionari, pentru că (guvernanții, n.r.) o să dea cu o mână și o să ia cu două, mai ales că vor crește și impozitele, și taxele locale, cu 13,8%. Nu știu de unde vor da, dar acest mesaj de a împărți în stânga și în dreapta bani reprezintă un mesaj prost pentru piețele financiare. O să ne împrumutăm din ce în ce mai greu”, a explicat Gheorghe Ialomițianu, conform b1tv.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare