sursa foto:  evz.ro

Un fost ministru de Finanțe german lansează un avertisment sumbru: Germania se va confrunta cu trei până la cinci ani foarte grei

Fostul ministru de Finanțe al Germaniei, Peer Steinbrück, a transmis că o criză economică va afecta țara în următorii cinci ani, scrie dcnews.ro

 

 

 

Germania se va confrunta cu „trei până la cinci ani foarte grei”, care vor pune sub semnul întrebării „paradigma prosperității” țării, a avertizat fostul ministru de Finanțe Peer Steinbrück.

În timpul unei apariții la emisiunea de discuții Maischberger, politicianul social-democrat (SPD) a spus că Germania nu va avea nicio creștere economică, iar acest lucru ar putea afecta modelul de distribuție a bunăstării sociale al țării. Succesorul său, Christian Lindner (FDP), a făcut deja o declarație similară marți (citește AICI).

De asemenea, șomajul probabil va crește, a avertizat Steinbrück, care a subliniat că gravitatea situației nu a ajuns încă la populația germană.

„Cred că populația civilă nu a înțeles încă, din cauza unei anumite inerții, ce înseamnă acest punct de cotitură”, a spus el pentru talk show.

Steinbrück a dat vina pe politica monetară a Băncii Centrale Europene (BCE) pentru situația actuală, susținând că această creștere a inflației este previzibilă și „un risc planează peste noi timp de un an sau doi”. În opinia sa, devalorizarea monedei nu se datorează numai războiului rusesc din Ucraina, ci mai degrabă riscul a fost creat în prealabil, „printre altele datorită politicii ultra-expansive a BCE”.

BCE a subestimat inflația și a încercat să o camufleze, a spus Steinbrück, acuzând banca că „pompează mulți bani în piețe”.

Inflația era deja în creștere constantă înainte de pandemie, multe bănci centrale având un nivel istoric de tipărire a banilor pe care mulți economiști îl consideră principala cauză a inflației rampante observate pe tot globul, scrie dcnews.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare