sursa foto:  Romania TV

Un fost ministru de Finanțe, ieșire dură: ‘E o guvernare iresponsabilă. Nu au respectat legea. Deficitul bugetar a ajuns aproape la 4% pe 10 luni și va exploda pe ultimele două luni’

Gheorghe Ialomițianu, fost ministru de Finanțe, a atras atenția că Guvernul Ciucă spunea că trebuie să se reducă cheltuielile cu bunurile și serviciile cu aproape 5 miliarde de lei și vedem că au crescut pe primele 10 luni cu 6,7 miliarde lei.

Gheorghe Ialomițianu: Deficitul bugetar a ajuns aproape la 4% și va exploda pe ultimele două luni

Întrebat despre creșterea cheltuielilor bugetare, Gheorghe Ialomițianu a afirmat: „În martie-aprilie, guvernul Ciucă spunea că trebuie să se reducă cheltuielile cu bunurile și serviciile cu aproape 5 miliarde de lei, acea ordonanță a austerității, și vedem că cheltuielile cu bunuri și servicii au crescut pe primele 10 luni cu 6,7 miliarde lei, deci avem de-a face cu o guvernare care nu respectă legea, deci n-au luat în considerare, deci austeritatea nu s-a produs și au crescut bunurile și serviciile cu peste 12%”.

Deficitul va exploda în ultimele două luni

E o guvernare iresponsabilă. Nu au respectat legea. Miniștrii n-au luat în considerare, vă dați seama, legea în vigoare, acea lege a austerității, și atunci și deficitul bugetar a ajuns aproape la 4% pe 10 luni și va exploda în ultimele două luni, se va duce peste 6%  – și vă spun din experiența de ministru de Finanțe, cheltuielile cele mai mari se produc în noiembrie și decembrie”, a continuat Gheorghe Ialomițianu, fost ministru de Finanțe.

Au spus că cheltuielile cu investițiile vor fi de 112 miliarde de lei, și au sărit de vreo 63 de miliarde, peste 53%, adică au fost la jumătate. Au tăiat bani de la investiții ca să alimenteze Fondul de rezervă, ca să poată să dea bani la Sănătate, la învățământ, pentru că bugetul a fost întocmit în mod iresponsabil. Mai mult decât atât, multe cheltuieli au fost finanțate din creșterea deficitului bugetar”, a mai spus el, conform b1tv.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare