sursa foto:  europafm.ro

Un judecător rupe tăcerea despre situația din sistem: ‘Judecătorii când își iau concediu, își iau ca să redacteze. Volumul de activitate este criminal. Facem justiție la hectar’

Judecătoarea Mădălina Afrăsinei, președinta Secției a VI-a civile a Tribunalului București, a vorbit despre situația sistemului de justiție, atrăgând atenția asupra volumului de muncă cu care se confruntă zi de zi judecătoarii români. 

 

Judecătorul Mădălina Afrăsinei a declarat că meseria de judecător înseamnă ”întotdeauna ceilalți”. ”Trebuie să renunți la foarte multe lucruri, de la viață privată, de familie. Băiatul meu spune că s-a crescut singur, că nu am fost alături de el atunci când a simțit nevoia să-i fiu alături” mărturisește judecătoarea de la Tribunalul București.

Judecătorii când își iau concediu, își iau ca să redacteze. Volumul de activitate este criminal. Cel puțin Bucureștiul excede celelalte instanțe din țară. Este foarte multă competență exclusivă pe instanțele din București” mai spune Mădălina Afrăsinei. Conform acesteia, dată fiind competența din Capitală, foarte multe persoane din țară vin aici pentru judecarea dosarelor.

”Ar însemna ca termenul de judecată să fie acordat peste patru – cinci ani”

Facem justiție la hectar. Dacă nu am avea încărcătură pe ședințele de judecată de zeci de dosare – sunt colegi din instanțele din București care știu că intră și cu 180 de dosare – ar însemna ca termenul de judecată să fie acordat peste patru – cinci ani, ceea ce cred că se va și întâmpla dată fiind politica marilor lideri, cu ghilimele de rigoare, care a condus la epurarea acestei profesii” spune judecătoarea, conform dcnews.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare