sursa foto:  ziarulnational.md

Un nume greu din politică încearcă să își ascundă șpăgile de autorități, dar acestea închid ochii

Divorț din interes și un partaj de ‘ochii lumii’, cam așa se poate spune despre situația care se petrece în familia fostului ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu. Magistrații au făcut publică motivarea care stă la baza sentinței emise. În fapt, cei doi soți nu fac altceva decât să țină cu dinții de avere, în timp ce autoritățile încearcă să recupereze prejudiciile constatate în două dosare penale.

 

Magistrații au luat recent o decizie în ceea ce se poate intitula drept „partajul anului” la Iași. Totodată, judecătorii au dat publicității și motivarea sentinței în procesul în care cei doi soți țin cu dinții de averea lor.

Judecătoria Iași a încheiat procesul dintre fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, și soția lui, Mariana, instanța dispunând împărțirea averii familiei.

Astfel, Mariana Fenechiu s-a ales cu o vilă situată pe Aleea Teilor, imobil în valoare totală de 438.200 de euro. Totodată, Relu Fenechiu a rămas cu un bolid BMW X6, în valoare de 36.449 de euro, și imobilele construcții edificate pe terenul de 2.000 mp de pe strada Fundac Socola. Totuși, soția fostului lider liberal trebuie să îi achite acestuia o sultă în valoare de 104.295 de euro în termen de trei luni de la data ramânerii definitive a sentinței. În plus, Mariana Fenechiu a fost obligată să plătească statului suma de 88.670,53 lei, iar Relu Fenechiu a fost pus să îi achite nevestei suma de 99.305,42 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată. Sentința nu este definitivă, ea putând fi contestată.

 

Partajul, un mod de a scăpa de executori

Procesul de partaj al bunurilor comune, respectiv lichidarea regimului matrimonial a început pe 20 ianuarie 2016. Dosarul a fost inițiat de către Mariana Fenechiu, soția fostului condamnat Relu Fenechiu.

Ea a cerut în instanță împărțirea bunurilor familiei Fenechiu. Mai apoi, executarea silită a lui Relu Fenechiu a fost suspendată, după ce lichidatorul care administrează firma prejudiciată în dosarul „Transformatorul” obținuse executarea silită a mai multor proprietăți și bunuri aparținând fostului lider liberal.

După ce un birou de executori judecătorești a obținut executarea silită împotriva familiei lui Fenechiu, membrii acesteia au intentat mai multe acțiuni. Una dintre aceste acțiuni este chiar cea intentată la începutul anului 2016 de către Mariana Fenechiu. Din acest motiv, judecătorii au suspendat punerea în practică a executării silite până la finalizarea cererii de partaj, conform celor de la bzi.ro.

Magistrații au constatat că prejudiciul din dosarul „Transformatorul” se ridică la peste 5,5 milioane de lei și ar trebui recuperat în numele Servicii Energetice Moldova, iar cuantumul despăgubirilor din dosarul „Siveco” a fost calculat de către anchetatori la suma de 4.075.080 de lei.
Fostul lider liberal a fost condamnat în cele două dosare penale, el executând o parte din pedeapsa primită. Practic, toată această schemă a lui Relu Fenechiu nu înseamnă altceva decât faptul că liberalul vrea să-și protejeze șpăgile încasate cât a fost ministru. Reamintim, că Relu Fenechiu este politicianul din România care a recunoscut că a încasat cea mai mare șpagă, dovedită până acum, adică aproape 1 milion de euro.

Citește și:

EXCLUSIV Guvernul Orban, lovitură pentru angajații din SRI, SPP, STS, militari, jandarmi și pompieri! Dumitru Coarnă: ‘Le-a amputat din drepturi’

Ordonanța de Urgență a fost aprobată azi! Vești uriașe pentru zeci de mii de polițiști! Anunțul făcut de Marcel Vela

Mega-lovitură! Unul dintre cei mai importanți procurori din țară este acuzat de plagiat masiv în teza de doctorat, dar a fost iertat

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare