sursa foto:  ww.bankingnews.ro

Un proiect de lege este dezbătut în Parlament! Ce presupune acesta

Acesta propune limitarea sumei recuperabile dintr-o creanţă,  ceea ce însemnă cî va crește costul creditării.

În luna august, Guvernul a dat un aviz favorabil unui proiect în care este propusă ca suma pe care societăţile de recuperare a creditelor de la debitori să fie plafonată.

Proiectul a fost inițiat anul trecut, iar acesta prevede că recuperatorii de creanţe nu le pot cere debitorilor să plătească mai mult decât dublul sumei cu care au reuși să își cumpere datoriile.

Acest proiect va reuși să afecteze industra de colectare și cumpărare a creanțelor, dar și băncile.

”De ce este important pentru noi să putem colecta până la 100% din valoarea unei creanţe? Pentru că dintr-un portofoliu de, să zicem, 1.000 de creanţe pe care îl putem cumpăra de la o bancă, circa 75% din aceste creanţe noi nu le putem colecta niciodată, din simplul motiv că nu reuşim să găsim acei debitori”, a spus Vlaeva.

În mod normal o firmă ce este specializată, cumpără credite neperformante încheiate şi acum 8-10 ani, iar în această perioadă oamenii își schimbă adresele de domiciliu și numerele de telefon.

”În momentul de faţă, durează în medie 4 – 5 ani până reuşim să colectam doar preţul pe care l-am plătit pe o creanţă. Aşadar, business-ul de colectare de creanţe este o industrie ce vizează investiţii pe termen lung, iar noi suntem oricum acel segment al sectorului financiar cu cele mai mici rate de profit şi cu cele mai mari riscuri”, a afirmat Vlaeva.

Vezi și

Ieri a intrat în vigoare! La ce au interzis FARMACIILE-Pot încasa amenzi de până la 100.000 de lei

Realitatea TV nu este singura televiziune cu datorii! Suma uriașă pe care o datorează PRO TV statului român

Cine este, de fapt, Marian „Ceaușescu”, celebrul protestatar #Rezist care l-a apostrofat pe Valer Dorneanu – I s-a adus aceeași acuzație ca lui Nicolae Ceaușescu

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare