sursa foto:  Pixabay

Un român din Franța, prins în timp ce încerca să fure din cutia milei! De două zile pândea donațiile enoriașilor

Duminică, 25 februarie, un român a fost arestat la Lyon, Franța, după ce a încercat să fure din Basilica Fourvière. Două zile la rând a pândit banii lăsați de credincioși și a vrut să deschidă cuferele. Bărbatul de 30 de ani a fost prins la timp.

Românul a încercat să deschidă cuferele în care se aflau donațiile primite pentru biserică în repetate rânduri. La ce nu se aștepta este că enoriașii l-au văzut și au dat de veste Poliției. Astfel, când s-a întors în același loc, a fost prins și reținut pentru tentativă de furt. Autoritățile au demarat deja o anchetă pentru a stabili ce sentință îl așteaptă.

Nu este primul incident de acest tip în care românii atentează la cutia milei din străinătate. Acum câteva luni, un român și o italiancă au încercat să dea lovitura în Italia. Foloseau o bandă adezivă ca să sustragă banii de la biserica Santa Maria și Santa Elisabetta din Grezzana. De asemenea, un alt român a fost prins de carabinieri când a atentat la banii din donații.

CITEȘTE ȘI: Lovitură pentru gruparea militantă palestiniană Hamas! Germania, Statele Unite, Franța, Italia și Regatul Unit vor sprijini Israelul în război

Român periculos, descoperit în Franța

Nu este de mirare de ce francezii au o atitudine atât de rece față de români. Nu doar că sunt mulți cetățeni care fac infracțiuni în Franța, ci mai sunt și infractori care se ascund acolo. Chiar în urmă cu câteva zile, un bărbat din lista Most Wanted a fost descoperit, cu ajutorul autorităților. Bărbatul era condamnat la 10 ani de închisoare și se ascundea liniștit, departe de România.

Pe data de 21 decembrie 2021, Biroul SIRENE România a introdus o semnalare în Sistemul de Informații Schengen pe numele bărbatului de 43 de ani, din Sibiu. Autoritățile au cerut arestarea sa, în baza unui mandat european de arestare emis de către Tribunalul Timiș. Individul era acuzat de constituirea unui grup infracțional organizat, furt calificat cu consecințe deosebit de grave și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Din anul 2013, bărbatul de 43 de ani, alături de alte 8 persoane, a făcut fărădelegile amintite, până în 2017. În doar o lună, între 1 noiembrie 2013 – 11 decembrie 2013, au pătruns prin efracție în 4 locuințe, de unde a sustras bunuri. Prejudiciul cauzat era estimat la 43.500 de euro și 80.000 de lei.

CITEȘTE ȘI: Avertisment teribil! S&P Global: ‘Economia zonei euro este aproape sigur în recesiune. Activitatea economică s-a deteriorat atât în Germania, cât și în Franța’

TAGS

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare