sursa foto:  politiaromana.ro

Urmează un val de pensionări în Poliția Română! Dacă vârsta de pensionare crește, polițiștii vor pleca din sistem

Sindicaliștii din Poliția Română anunță că ar urma un val de pensionări în sistem, dacă vârsta de pensionare va crește, în conformitate cu PNRR-ul.

Practic, vârsta de pensionare ar urma să crească treptat până la 65 de ani pentru beneficiarii de pensii de serviciu, în conformitate cu recomandările Băncii Mondiale și a negocierilor privitoare la Planul Național de Redresare și Reziliență.

Asta înseamnă că și polițiștii vor ajunge să se pensioneze mai târziu decât o fac acumpolitiaromana.ro. Sindicatul Polițiștilor „Diamantul” anunță că urmează un val de plecări din sistem.

De altfel, încă din luna martie a acestui an, Bugetul.ro a dezvăluit că au loc pensionări pe bandă rulantă în Poliția Română.

Zvonurile privind modificarea vârstei de pensionare și nerespectarea legislație în vigoare cu privire la actualizarea salariilor polițiștilor sunt doar două aspecte care duc la plecarea din Ministerul de Interne a angajaților, au spus, în primăvară, sursele Bugetul.ro.

„Din păcate, ne părăsesc oameni de valoare, oameni cu vechime, care știu meserie, dar nu avem ce face. Ei se pensionează legal, odată cu împlinirea vârstei de pensionare, au explicat surse ale Bugetul.ro.

Vezi și SURSE Pensionări pe bandă rulantă în Poliția Română!

Ce susțin azi sindicaliștii din Poliția Română

Sper că sunt conștienți că dacă merg pe actualele drafturi, Poliția se va depopula. La IPJ Alba deja au început să depună rapoartele. Ieri au fost înregistrate și demisii!

Mai bine de o treime din corpul șefilor, la toate palierele, iese la pensie. Șeful IPJ, un adjunct, 5 șefi servicii, 3 șefi de Poliții municipale și orășenești. Impactul va fi mult peste cel din 2017”, se arată în mesajul transmis de Sindicatul Diamantul.

Noi, în acest moment, nu avem centralizat un număr total al intenţiilor. Putem estima sau, mai bine zis, culegem din teritoriu reacţiile oamenilor, reacţii pe care noi le-am comunicat şi celor care discută acum despre regândirea sistemului de pensionare privind poliţiştii şi sistemul de apărare şi ordine publică.

Întregul sistem de apărare şi ordine publică nu are o minimă încredere în parlamentari şi guvernanţi pentru că noi, deja din 2009, suntem îngheţaţi cu acelaşi salariu de funcţie. După aceea, vedeţi, ni s-a promis în Legea 153/2017 că vom ajunge la plafonul de salarizare în 2022 şi suntem îngheţaţi şi ne păcălesc că ne mai dau o tranşă, ba acum ne trezim că vor să ia şi banii pentru echipamente, care până la urmă nu sunt mulţi, dar pentru mulţi contează.

Undeva din judeţul Olt, din cei ce ne-au comunicat liderii de sindicat, sunt în jur de 100 de poliţişti care aşteaptă cu raportul de pensionare să îl depună.

Avem situaţii similare şi în Alba, şi în Neamţ şi din toată ţara suntem sunaţi de poliţişti care aşteaptă să îşi depună cererile de pensionare.

Noi estimăm că acest val poate fi un dezastru pentru ceea ce înseamnă Ministerul Afacerilor Interne. Suntem în criză personal, mare, profundă, iar dacă vor ieşi şi din cei cu experienţă, vom fi la pământ”, a declarat Vitalie Josanu, preşedintele Sindicatului Poliţiştilor Diamantul, pentru Antena 3.

Vezi și Document. Marius Budăi, ministrul Muncii, anunță că proiectul privind pensiile speciale și cele ale militarilor, apărut pe surse, nu este real

Marius Budăi, ministrul Muncii, a dezvăluit că draft-urile care circulă în spațiul public NU sunt reale

Într-un răspuns pentru Consiliul Superior al Magistraturii, ministrul Muncii, Marius Budăi, a transmis că proiectul care circulă în spațiul public este fals. Potrivit lui Marius Budăi, până la această oră Ministerul Muncii „nu a elaborat încă un proiect de OUG în vederea îndeplinirii Jalonului 215 din PNRR”.

Marius Budăi a ținut să precizeze că, în vederea elaborării unui astfel de proiect, va discuta cu toate părțile interesate.

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare