sursa foto:  msnews.ro

Va izbucni o nouă pandemie? Dr. Florin Roșu, despre variola maimuței: ‘Nu există vaccin sau tratament special destinat acestei patologii’

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase ”Sfânta Parascheva Iaşi”, medicul Florin Roşu, afirmă că în România nu există niciun caz şi nici măcar o suspiciune de variolă a maimuţei, boală depistată în Europa şi America de Nord. Potrivit acestuia, boala nu se transmite uşor şi poate fi prevenită prin vaccinarea împotriva variolei umane.

Florin Roşu, medic de boli infecţioase, arată că virusul variolei care este responsabil pentru boala denumită ”variola maimuţei”, provoacă ”o boală uşoară care se vindecă spontan în câteva săptămâni”.
”Nu există vaccin sau tratament special destinat acestei patologii. Prevenţia poate fi realizată prin vaccinarea împotriva variolei umane, metodă care şi-a verificat eficacitatea chiar în anul 2003, când s-a stopat răspândirea acesteia în Statele Unite ale Americii. (…) În momentul de faţă în România nu există niciun caz sau nici măcar o suspiciune a acestei patologii”, a declarat, joi, managerul unităţii sanitare ieşene. 

 Medicul Florin Roşu a explicat care sunt simptomele bolii. 

”Este un virus asociat, de obicei, călătoriilor în Africa de Vest. Semnele clinice sunt reprezentate de erupţie – aceasta este asemănătoare rujeolei, herpesului uneori chiar şi sifilisului – febra, cefaleea, dureri de spate ganglioni limfatici umflaţi – un semn foarte important – frisoane, oboseală accentuată. Cum se transmite? Prin contact cu fluidele corporale sau picături de salivă de la persoanele sau animalele infectate, dar nu se transmite uşor”, mai afirmă medicul de boli infecţioase.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare