sursa foto:  rri.ro

Vaccinarea anti-Covid-19, pe punctul de a eșua în România? Medicul Octavian Jurma: ‘În ritmul actual, ținta de 10 milioane de români vaccinați cu minim o doză va fi atinsă în 27 mai 2022’

Medicul epidemiolog Octavian Jurma precizează că, potrivit estimărilor din acest moment, în ritmul actual, România ar putea ajunge la 50% din populație vaccinată abia în mai 2022.

 

”Din păcate, este o zi tristă, acest anunț este echivalentul unei capitulări. Noi am atras atenția încă din 15 mai, când au intrat primele măsuri de relaxare, că relaxarea aceasta exagerată va inhiba vaccinarea. S-a declarat atunci că nici vorbă de așa ceva, dar am ajuns acum să avem sub 20.000 de vaccinări cu o singură doză pe zi. În ritmul actual, dacă nu va scădea, termenul de 5 milioane va fi atins abia pe 11 iulie, dar cel mai grav este că ținta de 10 milioane, adică 50% din populație vaccinată cu minim o doză, este acum pe 27 mai 2022.

Pragul de 50% este important, ne poate ajuta să prevenim un eventual val patru pentru că vedem că aceste tulpini Delta și Gamma, indiană și braziliană, sunt în creștere în România, iar tulpina Delta, în mod particular, este o amenințare deosebită, nu numai pentru noi, dar și în alte țări.

De aceea, vaccinarea era singura soluție pe care o mai aveam pentru că la alte măsuri de protecție am renunțat complet și întreaga noastră strategie de protecție față de un eventual val patru s-a bazat pe vaccinare, care se dovedește acum a fi un eșec”, a spus medicul, conform b1.ro.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare