sursa foto:  Mary Altaffer/AP

Vaccinarea în România e pe cale să se încheie din cauza unui aspect neluat în calcul de Guvern! Un primar va închide centrul de vaccinare din cauza facturilor la energie

Pe lângă numărul mic de persoane vaccinate, campania de vaccinare anti-COVID se izbește de o nouă problemă. Facturile uriașe la utilități îi pun pe unii primari din țară în situația de a închide centrele de vaccinare.

 

Primarul din municipiul Motru, județul Gorj, Cosmin Morega, a anunțat că va închide centrul de vaccinare anti-COVID din oraș. Cauza o reprezintă facturile uriașe pe care trebuie să le achite primăria în ultimele două luni față de numărul mic de persoane care se vaccinează zilnic. Edilul spune că acum trebuie să achite de 5 ori mai mult pe utilități, la energie și gaze. Suma totală se ridică la aproximativ 50.000 de lei, iar în centru se vaccinează cel mult 10 persoane pe zi, susține Morega.

Mi-a venit o factură la energie electrică de 600 de lei. Factura mea pe două luni la o casă normală de 90 de metri pătrați a ajuns undeva la 1000 de lei. Eu consider că e enorm, în comparație cu anul trecut, când plăteam cel mult 200 de lei cu aceleași echipamente și același consum de energie.

În altă ordine de idei, iau în calcul închiderea centrului de vaccinare, având în vedere că mi-a venit o factură la gaze de 35 de mii de lei, în condițiile în care nu depășeam 5000 – 7000 de lei pe lună. Acum, avem pe noiembrie și decembrie 35 de mii de lei la gaze.

Mă aștept și la energia electrică să vină una dublă sau triplă față de cea obișnuită și, atunci, îmi pun întrebarea dacă mai are rost ca acest centru de vaccinare, pe lângă cheltuielile cu personalul și alte materiale necesare, să mai funcționeze. Cheltuiala cu energia, apa și gazul se ridică la 50 de mii de lei, în condițiile în care se vaccinează 8-10 persoane pe zi cu prima doză””, a declarat acesta pentru gorjonline.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare