tolontan

sursa foto:  stiripesurse.ro

Venituri COLOSALE! Câți bani a câștigat Cătălin Tolontan în ultimii ani doar din presă!

Cine spune că nu se poate câștiga foarte bine din presă se înseală amarnic. Doar că acest lucru este valabil doar pentru câteva excepții, cum este și cazul lui Cătălin Tolontan. Acesta s-a impus pe piața media ca jurnalist sportiv, dar în ultima perioadă a intrat în atenția publicului datorită investigațiilor sale din domeniul sanitar și a câștigat respectul cititorilor, fiind extrem de apreciat.

Tolontan a reușit să vină în ultimii ani cu dezvăluiri de-a dreptul spectaculoase, care au produs schimbări de proporții în sistem. Controversatul scandal Hexi Pharma este doar una din investigațiile sale.

Dar câți bani poate câștiga un jurnalist de investigații de talia lui Tolontan? Nu am reușit să găsim date cu privire la încasările acestuia din ultima perioadă, însă ne putem face o impresia analizând trecutul.

Deși în mod obișnit, cei care apar pe sticlă câștigă cei mai mulți bani, iată că practica infirmă teoria.

Cătălin Tolontan a încasat sume uriașe, lucrând la trustul Intact, fiind cunoscut atunci doar ca jurnalist sportiv foarte bun la Gazeta Sporturilor. De exemplu, în perioada 2005-2010, acesta a încasat din salariu 2,5 milioane de euro.

Cifrele au fost publicate de Stelian Negrea, care a publicat fișele fiscale și ale altor nume din Intact: Mircea Badea, Mihai Gâdea și Radu Tudor.

Vezi și Reacția oficială a DNA cu privire la „dosarele” lui Țuțuianu, șeful Comisiei SRI

În anul 2008, Cătalin Tolontan a raportat catre Fisc venituri din vanzarea drepturilor de autor de 1,87 milioane lei (508.018 Euro ), Mihai Gadea 687.468 lei (186.812 Euro), Mircea Badea 281.457 (76.490 Euro) lei, iar Radu Tudor 307.010 (83.426 Euro).

Stelian Negrea a spus că datele nu le are de la ”ghiseul ANAF, ci fiindu-mi furnizata de o sursa indignata de modul in care Catalin Tolontan a decis sa ma atace prin prieteni si interpusi dupa dezvaluirile mele legate de finantarea Gazetei Sporturilor din banii Securitatii lui Ceausescu”.

Contactat de Paginademedia.ro, Cătălin Tolontan a declarat că ”Politicieni despre care scriem în mod insistent sunt atât de disperați încât au adus Ministerul Finanțelor în situația de a breveta secretul fiscal făcut public pe internet. Imediat am primit telefoane care mi-au spus că ceea ce au făcut cei din Ministerul Finanțelor este penal. După cinci ani de zile de când Elena Udrea m-a amenințat că va afla lucruri despre mine, tot ce au reușit să afle oamenii aceștia a fost că am plătit impozite și penlități, chiar și în situația în care, potrivit sentințelor în procesele declanșate de artiști și jurnaliști, nu ar fi trebuit să o fac.

Sumele achitate la stat au fost enorme. Banii rămași în mână mai puțini și fiecare dintre ei plătiți cu o muncă și cu profituri pentru companie de care mă simt mândru.

Vezi și Reacția lui Kovesi! Cu ce medie ar fi terminat de fapt aceasta facultatea

Dacă tot au apărut rezultatele controlului fiscal se vede clar și concluzia: banii pe care i-am câștigat sunt din drepturi de autor, din niciun fel de alte afaceri și totul este legal, conform concluziilor fiscului.

Să arate și politicienii despre care scriem cum au câștigat banii și cât au plătit statului român”, a declarat Tolontan la acea vreme.

Catalin Tolontan a declarat venituri din cesiunea drepturilor de autor de 1,7 milioane de euro în perioada 2006-2009, respectiv:

– 848.540 lei (240.754 Euro) in 2006

– 1.881.416 (533.810 Euro) lei in 2007

– 1.870.880 lei (508.018 Euro ) in 2008

– 1.788.507 lei (422.086 Euro ) in 2009.

Raportul de inspecție fiscală notează banii plătiți de Cătălin Tolontan la stat. Datoria către stat stabilită de inspectorii ANAF a fost de 635.000 de euro, potrivit stiridecluj.ro.

Pentru ultimii ani, sumele nu au mai fost făcute publice, însă o analiză a trecutului ne arată că presa poate fi o afacere foarte profitabilă pentru o parte din jurnaliști.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare