sursa foto:  a1.ro

Venituri suplimentare pentru mii de români! Care sunt condițiile pe care trebuie să le îndepliniți

Vești bune! Potrivit unui proiect de lege aflat pe ultima sută de metri a circuitului parlamentar, mii de români ar putea beneficia de venituri suplimentare.

Renta agricolă a fost instituită în 2009 pentru a stimula comasarea terenurilor agricole. Astfel, fiecare proprietar al maxim 10 hectare de pământ urma să primească o rentă viageră anuală de 50 sau 100 de euro pentru fiecare hectar arendat sau vândut. Renta agricolă este acordată pe viață, odată cu îndeplinirea unei dintre următoarele condiții: fie este pensionar, fie a îndeplinit 62 de ani.

Până acum, dreptul la rentă înceta odată cu decesul beneficiarului, doar ultima plată putând fi solicitată de către moștenitori.

Un proiect de lege inițiat de către parlamentarii UDMR prevede modificarea acestor condiții. Astfel, soțul supraviețuitor va primi dreptul la rentă al soțului defunct, cu respectarea acelorași condiții, să fie pensionar sau să aibă îndeplinească 62 de ani. În cazul în care nu îndeplinește aceste condiții, plata rentei va fi suspendată până când cerințele legale vor fi îndeplinite.

”Indiferent de modul în care din punct de vedere strict juridic s-a stabilit dreptul de proprietate asupra terenurilor în cauză, dacă au fost bunuri comune sau nu, în fapt soții le-au administrat împreună și au controbuit la bunul mers al gospodăriei. De aceea considerăm că este inechitabil ca soțul supraviețuitor să nu poată moșteni dreptul la rentă agricolă”, se artă în expunerea de motive a legii.

Proiectul a fost deja adoptat în Senat și acum se află în dezbaterea comisiei de agricultură a Camerei Deputaților.

 

Vezi și:

Scenariu-bombă! Cine ar fi ‘tutorele’ Elenei Udrea

EXCLUSIV ANAF face mutarea așteptată de toți românii! Președintele Mihaela Triculescu a dat ordinul

INTERVIU (II) Ultimul român condamnat la moarte, dezvăluiri năucitoare! Ce s-a întâmplat cu dovezile cu care a fugit din țară – Racolare cu repetiție

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare