sursa foto:  digi24.ro

Verdictul analistului politic Stelian Tănase: După declarațiile lui Viktor Orban, Kelemen Hunor ar trebui să fie dat afară și UDMR să iasă de la guvernare

Analistul politic Stelian Tănase a afirmat că, după discursul lui Viktor Orban, de la Tușnad, vicepremierul Kelemen Hunor ar trebui să fie dat afară.

Mai mult, conform lui Stelian Tănase, UDMR-ur ar trebui să iasă de la guvernare.

Sunt laşi. Deci avem cazul Viktor Orban, cuvântarea de la Tuşnad. Le-a trebuit mai mult de o săptămână să iasă şi să spună ceva. Şi până n-a ieşit Departamentul de Stat, până n-a ieşit Uniunea Europeană, diferite cancelarii foarte serioase, la Bucureşti nu s-a auzit nici musca. Asta-i laşitate. Ei aşteaptă să vadă cine câştigă partida, cum se învârte roata, ca să sară şi ei în căruţă. Atâta timp cât nu s-a întâmplat asta, au stat ascunşi în păpuşoi. Ăsta-i semn mare de laşitate”, a declarat, în emisiunea Insider Politic, de la Prima TV, Stelian Tănase.

„Este o afirmaţie nazistă. Unde, în ce ţară civilizată se mai vorbeşte despre rase şi de puritatea raselor, că nu vrem să ne amestecăm?”, a adăugat Tănase, conform News.ro.

În primul rând mă îngrijorează faptul că au dispărut în păpuşoi. N-a fost niciunul în stare să iasă, în frunte cu Kelemen Hunor, şi să dea o declaraţie. Mănâncă o pâine, e membru în Guvern, e viceprim-ministru, conduce al treilea partid al coaliţiei, ai răspunderi, n-ai numai privilegii. A plecat în concediu tocmai ca să nu dea socoteală. Da, vine şi sper să-l aştepte ăştia cu şpăngile la guvern şi să dea socoteală în prima şedinţă de Guvern, nu să-l certe ,că nu sunt la Partidul Comunist, să-l întrebe de ce ai spus… totuşi să limpezească. Mai eşti membru în acest Guvern, nu mai eşti membru în acest Guvern? Eu cred că ar trebui să fie dat afară. Vă spun absolut, nu că nu vreau să mă ascund după deget. Trebuie să iasă de la guvernare. Adică există suficientă majoritate în Guvern, dacă ăştia nu se ceartă acuma, apropo de discuţia cu rotaţia la guvern, sunt destule voturi ca să poată să treacă orice lege”, a mai spus Tănase.

„UDMR-ul e piesa hotărâtoare în această coaliţie. Nu se hotărăşte nimic fără UDMR”, a concluzionat el.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare