sursa foto:  forbes.rocapital.ro

Veste proastă pentru frații DEDEMAN: Un colos la care dețin acțiuni, în cădere liberă

Aflați pe locul secund în topul celor mai bogați români, frații Dragoș și Adrian Pavăl, au achiziționat, recent, sute de mii de acțiuni ale unui gigant românesc.

Frații „Dedeman” au cumpărat un pachet de circa 550.000 de acţiuni la transportatorul naţional de ţiţei, Conpet Ploieşti, şi au ajuns astfel la o deţinere de 7,4%. Valoarea pachetului la preţurile curente de tranzacţionare este de 72,3 milioane de lei.

Potrivit zf.ro, primul trimestru nu le-a adus vești foarte bune. Transportatorul naţional a avut afaceri de 91 milioane de lei în primul trimestru, asemenător cu valoare din primele trei luni din 2017, în timp ce profitul net s-a diminuat cu 41% la 11,5 milioane de lei.

În schimb, COTE a investit dublu față de aceeași perioadă a anului 2017, adică 13 milioane de lei.

“Cantitatea totală transportată în perioada ianuarie –martie 2018 a fost mai mare cu 199 mii tone faţă de aceeaşi perioadă a anului 2017. În trimestrul I 2018, cantitatea transportată pe subsistemul de tranport ţară a scăzut cu 23 mii tone (2,6%), iar pe subsistemul de transport import a crescut cu 222 mii tone”, arată compania cu 926 mil. lei capitalizare.

Vezi și EXCLUSIV! Ce va face celebrul comisar Traian Berbeceanu cu banii câștigați din procesul cu fostul șef SRI Alba? „Rămâne fix așa cum am promis”

ALERTĂ! În ce au descoperit bacterii periculoase inspectorii ANPC

Atenție! Toți șoferii sunt vizați! Se vor aplica cinci schimbări legislative, începând de duminică

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare