sursa foto:  facebook

Vești bune! Comisia europeană și-a dat acceptul! România va primi 300 milioane euro pentru a oferi sprijin entităților agroalimentare în contextul pandemiei de coronavirus

Comisia Europeană a transmis printr-un comunicat de presă că România va primi 300 de milioane de euro pentru a sprijini entităţile agroalimentare în contextul pandemiei de coronavirus.

 

 

Schema a fost aprobată în temeiul cadrului temporar privind ajutoarele de stat. În cadrul schemei, sprijinul public va lua forma unor subvenţii directe de până la 120.000 euro, echivalentul a 593.000 de lei per beneficiar, arată un comunicat de presă al Comisiei Europene.

Va fi accesibil întreprinderilor mici şi mijlocii care îşi desfăşoară activitatea în sectoarele agriculturii, pescuitului, acvaculturii şi industriei alimentare. Măsura vizează atenuarea deficitelor de lichidităţi cu care se confruntă aceste întreprinderi şi abordarea unei părţi din pierderile pe care le-au suferit din cauza pandemiei de coronavirus şi a măsurilor restrictive pe care autorităţile române au trebuit să le pună în aplicare pentru a limita răspândirea virusului.

Comisia Europeană a constatat că schema românească este în conformitate cu condiţiile cadrului temporar, potrivit news.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare