sursa foto:  publika.md

Vești bune! Minivacanță pe finalul acestui an

Sfântul Andrei și Ziua Națională a României aduc românilor o minivacanță, angajații beneficiind de un week-end prelungit.

Ziua de 30 noiembrie, când este sărbătorit Sfântul Andrei, pică într-o zi de vineri, iar Ziua Națională a României (1 decembrie) pică sâmbătă. Astfel, românii vor avea, la finalul acestei luni, o minicavanță de 3 zile.

De o minivacanță vor beneficia românii și cu prilejul sărbătorilor de iarnă. 24 și 25 decembrie (Ajunului Crăciunului și prima zi de Crăciun) pică luni și marți, astfel că românii vor avea 4 zile libere.

Indiferent dacă lucrezi la stat sau la privat, trebuie să știi că angajatorii au obligația de a acorda aceste zile libere sau să acorde compensații angajaților care trebuie să se prezinte la lucru.

Munca în zilele nelucrătoare de sărbătoare legală se compensează cu timp liber corespunzător în următoarele 30 de zile. Dacă nu se acordă zile libere, salariații trebuie să primească un spor salarial de cel puțin 100% din salariul de bază.

Citește și:

Exclusiv Ministerul Muncii face o nouă mutare-surpriză! Se aplică de la 1 decembrie – Zeci de mii de salariați sunt vizați

Schimbare radicală! Ce se întâmplă cu vârsta de pensionare – Milioane de oameni, vizați!

EXCLUSIV! Sute de mii de români sunt vizați! Ministerul Olguței Vasilescu face lumină în subiectul momentului

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare