sursa foto:  ziarelive.ro

Exclusiv Ministerul Muncii face o nouă mutare-surpriză! Se aplică de la 1 decembrie – Zeci de mii de salariați sunt vizați

Ministerul Muncii și Justiției Sociale, în fruntea căruia se află Lia Olguța Vasilescu, face o nouă mutare-supriză, care va bucura mii de salariați.

Concret, în urma unei solicitări trimise către Ministerul Muncii, instituția a dezvăluit, pentru Bugetul.ro, că salariul minim diferențiat, în funcție de studii superioare și pentru cei cu vechime în muncă de peste 15 ani, va fi introdus odată cu majorarea salariului minim pe economie.

Mai precis, salariul minim diferențiat va intra în vigoare de la 1 decembrie 2018, mutare anunțată deja de redacția noastră.

„În urma solicitării dumneavoastră, înregistrată la MMJS cu nr. 266/SCMM/31.10.2018, facem următoarele precizări:

  • Majorarea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată la 2.080 lei se va aplica lunar începând cu data de 1 decembrie 2018;
  • Majorarea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată la 2.350 lei se va aplica lunar începând cu data de 1 decembrie 2018 pentru personalul încadrat pe funcții cu nivel de studii superioare cu vechime în muncă de cel puțin un an și pentru personalul cu vechime în muncă peste 15 ani”, a dezvăluit, pentru Bugetul.ro, MMJS.

În legătură cu salariul minim diferențiat, pentru cei cu studii superioare, vă reamintim că acesta se va face în funcție de COR (n.r. – Clasificarea Ocupațiilor din România).

De exemplu, dacă aveți o diplomă în Drept, dar munciți ca lucrător comercial, nu veți beneficia de salariul minim diferențiat, în valoare 2.350 de lei. Citește și EXCLUSIV! Sute de mii de români sunt vizați! Ministerul Olguței Vasilescu face lumină în subiectul momentului

Duminica trecută, Olguța Vasilescu a declarat, la Antena 3, că salariul minim diferențiat se va aplica de la 1 ianuarie 2019.

„Vom aplica de la 1 decembrie.La următoarea şedinţă de Guvern, săptămâna viitoare, vom avea o Ordonanţă de Urgenţă de modificare a Codului Muncii. În Codul Muncii se vorbeşte de salariul minim, dar nu de salariul minim diferenţiat în funcţie de studii. Primul pas este modificarea Codului Muncii. După ce se modifică, vom veni cu hotărâre de Guvern. De la 1 ianuarie ar urma să fie salariu minim 2.080, 2.350 pe studii superioare, pentru cei cu 15 ani 2.350 de lei. 15 ani indiferent unde au lucrat”, a declarat Lia Olguța Vasilescu, la Antena 3.

Vezi și Schimbare radicală! Ce se întâmplă cu vârsta de pensionare – Milioane de oameni, vizați!

EXCLUSIV! Sute de mii de români sunt vizați! Ministerul Olguței Vasilescu face lumină în subiectul momentului

Surpriză! Cum arată clădirea monument istoric care umple, anual, conturile Elenei Udrea

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare