sursa foto:  spynews.ro

Surpriză! Cum arată clădirea monument istoric care umple, anual, conturile Elenei Udrea

Lovitură dură primită de fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, week-end-ul trecut. Autoritățile din Costa Rica i-au refuzat cererea de eliberare și au decis ca fostul deputat să rămână în spatele gratiilor.

Instanța costaricană a luat aceeași hotărâre și în cazul fostei șefe DIICOT, Alina Bica. Astfel, cele două vor rămâne în spatele gratiilor, după ce, la 4 octombrie, oamenii legii din Costa Rica le-au arestat preventiv pentru 60 de zile.

În această perioadă s-a scris mult despre averea Elenei Udrea și despre banii cu care aceasta își duce traiul în Costa Rica. Bugetul.ro vă prezintă astăzi cum reușește fosta „Blondă de la Cotroceni” să dea o uriașă lovitură financiară în fiecare an și care este secretul ei.

Concret, fostul ministru deține o clădire care îi aduce, anual, peste 30.000 de euro.

Potrivit ultimei declarații de avere, din 2017, Udrea a încasat în anul fiscal anterior completării documentului 142.500 de lei – circa 30.580 de euro -, conform unui contract de închiriere semnat în 2014, pentru un imobil situat pe Calea Griviței, la numărul 130. Imobilul respectiv este fostul Hotel Grivița, numit și Hotel Bratu, o clădire monument istoric.

Conform calculelor Bugetul.ro, din mai 2014, când s-a semnat contractul de închiriere, și până în prezent, Udrea a încasat peste 120.000 de euro din închirierea imobilului. 

Vezi și Dezvăluire incendiară! Coșmarul pe care îl trăiește Elena Udrea în închisoarea din Costa Rica – Ce ar putea păți fetița fostului ministru

Conform declarației de avere, Udrea deține o pătrime dintr-o singură clădire situată în București,  în coproprietate cu fostul său soț, Dorin Cocoș (1/4) și Cindea Mariana (1/2) și dobândită în 2013, având suprafața de 635 mp.

A anunțat că Dorin Cocoș a cumpărat fostul Hotel Grivița

De altfel, în anul 2012, Elena Udrea a făcut public faptul că Dorin Cocoș a reușit să achiziționeze Hotel Grivița.

„(…) Soţul (n.r. – la avea vreme era căsătorită cu Dorin Cocoș) îmi spune că da, a reuşit până la urmă să cumpere, după negocieri lungi despre care în treacăt îmi amintise acum câteva luni, fostul Hotel Griviţa. O clădire monument istoric ajunsă o ruină, dar care este lipită de hotelul pe care îl are deja la Gara de Nord, Eurohotels. Vânzătorii sunt persoane private, moştenitori care şi-au redobândit proprietatea în instanţa de judecată”, scria Elena Udrea, la vremea respectivă, pe blog-ul său.

Pub și hotel

În prezent, în imobilul situat pe Calea Griviței, la nr. 130, în incinta fostului Hotel Grivița, funcționează un pub&grill, dar și Euro Hotel Grivița.

Vezi și Vremuri grele pentru cei cu mașini diesel și benzină! Ce se va întâmpla

Cine e jurnalista costaricană care a anunțat dezastrul pentru Elena Udrea – Mega-investigația în care a fost implicată

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare