memorii depuse

sursa foto:  palmed-patronat.ro

Vești bune pentru acești români! Vor beneficia de mai multe zile libere-De cine vor fi plătite

Vești bune pentru acești angajați! Parlamentul European va aproba o nouă lege pentru aceștia, mai exact pentru dublarea zilelor de concediu.

Potrivit unui act normativ care urmează a fi aprobat de Parlamentul Europea tații ar putea beneficia de 10 zile de concediu paternal.

În prezent, în România și restul țărilor din UE, proaspeții tați beneficiază de un concediu de cinci zile plătit de angajator, la nivelul concediului medical. La acest acord, care dublează zilele de concediu paternal s-a ajuns la Bruxelles, după negocieri între Parlamentul și Consiliul European.

„Noile norme privind echilibrul între viața profesională și viața de familie vor deschide noi oportunități pentru femei și bărbați care își vor putea împărți responsabilitățile față de copii și față de rude într-un mod egal. Acordul de astăzi stabilește o nouă normă minimă de 10 zile de concediu de paternitate pentru tați după nașterea copilului lor, care urmează să fie compensat la nivelul indemnizației pentru concediul medical. Mai departe, acordul consolidează și dreptul actual al taților la patru luni de concediu după nașterea copilului, două luni urmând să nu fie transferabile între părinți. Remunerația va fi stabilită de fiecare dintre statele membre în parte pentru aceste două luni”, se arată într-un comunicat semnat de prim-vicepreședintele Frans Timmermans și comisarii Marianne Thyssen și Vĕra Jourová, potrivit observator.tv.

Zilele de concediu paternal vor fi plătite de angajator, potrivit wowbiz.ro

Vezi și:

Lovitură pentru toți abonații RCS&RDS! Nu va mai fi gratuit de la 1 februarie 2019

Vești bune pentru aceste persoane! Pot scăpa de plata taxelor. Ce ar trebui să facă

EXCLUSIV Detaliu neștiut despre operația lui Mihai Bobonete: Suma pe care a plătit-o actorul pentru intervenția chirurgicală suferită

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare