sursa foto:  facebook

Vești bune pentru fermieri! Subvenția de peste 3.000 de euro, intră în conturi în cursul zilelor următoare

Subvenția de peste 3.000 de euro/hectar pentru care fermierii au depus cererea unică, va intra în conturi în cursul zilelor următoare.

 

 

 

Subvențiile de 3.000 de euro/hectar vor fi primite de micii fermieri în cursul zilelor următoare. Aceștia au depus cererea unică de plată anul trecut, pentru subvenția aferentă campaniei de plăți 2022. Este vorba despre spijinul cuplat pentru legume cultivate în spații protejate.

Conform Minsterului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, suma pentru plățile setinate acestei categori de fermieri esre de peste 8,7 milioane de euro.

„8.788.873 euro pentru legume cultivate în sere și solarii: tomate pentru consum în stare proaspătă, castraveți pentru consum în stare proaspătă şi/sau pentru industrializare, ardei, varză și vinete pentru consum în stare proaspătă”, se arată într-un comunicat al Ministerului.

Datele făcute publice de către președintele OIPA Legume-Fructe, Gheorge Vlad, în anul 2022 au fost înregistrate la APIA 2.838 de hectare de legume cultivate în spații protejate.

Potrivit agro-tv.ro, dacă toate suprafețele înregistrate de fermieri vor fi eligibile la plată, subvenția pe care aceștia o vor primi va fi de 3.096 de euro/hectar.

Conform APIA, subvenția urmează să fie plătită săptămânile următoare, întrucât data de 15 mai a fost termenul limită pentru depunerea tuturor documentelor aferente sprijinului cuplat în sectorul vegetal, scrie romaniatv.net

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare