sursa foto:  carboncredits.com

Vești bune pentru fermieri! Ursula von der Leyen s-a răzgândit -Vin mai multe ajutoare de la Bruxelles

După ce România a făcut scandal pentru că nu a primit un ajutor consistent pentru fermieri, în contextul ajutorului oferit pentru Ucraina, Comisia Europeană a reevaluat problema.

Meritele României pentru ajutorul oferit Ucrainei, în privința ajutorului pentru regimul Volodimir Zelenski, va începe să fie apreciat, a menționat Ursula von der Leyen.

„Aș dori să subliniez marele succes al culoarelor de solidaritate care au permis Ucrainei să exporte cantități mari de cereale și alte produse agricole. Aceasta este pe lângă Inițiativa pentru cereale de la Marea Neagră, a doua mare inițiativă pentru a ajuta Ucraina să-și exporte cereale.

În acest context, este important să ajutăm – și am discutat despre asta – fermierii noștri din Uniunea Europeană care trebuie să facă față consecințelor pieței. Pentru că acum vin multe cereale pe piața europeană, iar asta are o influență asupra prețurilor.

Și, prin urmare, acele țări din prima linie care ajută cel mai mult nu ar trebui să sufere și să fie dezavantajate. Ca prim pas, am mobilizat peste 56 de milioane de euro din Rezerva Agricolă de Urgență. Dar acest lucru nu este suficient. Acest lucru a fost foarte clar în seara asta. Prin urmare, sunt recunoscătoare României care a făcut o moțiune și a cerut să analizam creșterea acestei sume pentru fermierii din statele din prima linie”, a declarat președinta Comisiei Europene, potrivit presei internaționale.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare