sursa foto:  Getty Images

Vești extrem de bune pentru acești români! Pot obține noi sume de bani pentru investiții

Vești bune! Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), instituție subordonată Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale ( MADR), a anunțat că fermierii din domeniul pomicol mai au până pe 12 decembrie timp la dispoziție să depună proiectele pentru a atrage finanțare din cele 18,4 milioane de euro fonduri puse la dispoziție.

 

Până în prezent, AFIR a primit online 65 de solicitări de finanțare în valoare de 47,6 milioane de euro (47.616.514 €) pentru înființarea, extinderea sau modernizarea plantației pomicole, finanțare acordată prin componenta 1 a submăsurii 4.1a Investiții în exploatații pomicole din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020. Având în vedere că alocarea financiară stabilită pentru această formă de sprijin a fost de 30,5 milioane de euro, fondurile europene disponibile pentru anul 2022 pentru această componentă au fost epuizate, se arată într-un comunicat al AFIR

Cu toate acestea, din finanțarea disponibilă în continuare prin submăsura 4.1a, pot fi accesate până la 300.000 de euro/proiect pentru utilaje de recoltare (achiziții simple), în limita a 11,5 milioane de euro fonduri totale disponibile, iar pentru înființarea, extinderea sau modernizarea pepinierelor pot fi accesate până la 1.500.000 de euro/proiect (proiecte complexe), în limita a 6,9 milioane de euro fonduri totale disponibile.

Ne bucură interesul major al fermierilor pentru accesarea fondurilor destinate înființării și dezvoltării plantațiilor pomicole. Reamintim tuturor fermierilor interesați că pot depune în continuare cereri de finanțare pentru înființarea sau modernizarea pepinierelor pomicole și pentru achiziția de utilaje de recoltare pentru fermele pomicole. Pentru aceste investiții finanțate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) mai sunt disponibile fonduri în valoare de peste 18 milioane de euro, până la data limită de primire a proiectelor, 12 decembrie 2022 sau până la epuizarea fondurilor alocate” a declarat directorul general al AFIR, George Chiriță, conform agro-tv.ro.

Reprezentanții AFIR amintesc, de asemenea, că, până la data de 16 decembrie 2022, fermierii mai pot depune cereri de finanțare pentru decontarea primelor de asigurare a culturilor, a animalelor și a plantelor în cadrul submăsurii 17.1.

Vezi și:

Anunțul momentului pentru o anumită categorie de persoane! Vor primi noi sume de bani bani de la stat

Atenție, șoferi! Această faptă făcută în trafic vă va trimite direct la închisoare

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare