sursa foto:  facebook

Vești pentru fermierii care cultivă cereale: CEC Bank lansează creditul cu aprobare rapidă

CEC Bank a transmis miercuri că lansează creditul cu aprobare rapidă dedicat fermierilor care cultivă cereale.

 

 

Perioada de creditare este de maximum 24 luni pentru finanțarea activității curente de tip non-revolving și de cel mult 84 luni pentru investiții.

“Agricultura este un domeniu prioritar pentru noi. În 2022, CEC Bank a fost cel mai mare jucător din sistemul bancar al programului guvernamental destinat agriculturii – Rural Invest dar și cel mai mare finanțator al creditelor APIA, unde s-au acordat aproximativ 7.000 de credite. Antreprenorii din agricultură au nevoi specifice, sezoniere iar băncile trebuie să țină cont de modul de stabilire a ratelor, a garanțiilor sau de modul în care face analiza de bonitate a clientului”, a declarat Bogdan Alexandrescu, director Direcția AGRI, CEC Bank.

Finanțările sunt atât pentru activitatea curentă de tip non-revolving, doar cu garanție de la Fondul de Garantare a Creditului Rural, fără garanții reale din partea clientului, cât și pentru investiții. Creditul este în lei și are valori între 50.000 lei și maximum 500.000 lei, fără a depăși 85% din valoarea investiției. Beneficiarii pot fi producători agricoli individuali sau persoane juridice care cultivă cereale.

Dobânda începe de la ROBOR 6M + 2,50 p.p și nu poate depăși ROBOR 6M + 3,50 p.p., dobânda variind în funcție de performanța economică a fermierilor.

Noul credit se adresează fermierilor care exploatează teren agricol cu suprafață de minimum 50 ha iar 75% din veniturile acestora trebuie să fie încasări aferente culturilor agricole.

CEC Bank a înregistrat, în anul 2022, o evoluție semnificativă în ceea ce privește finanțarea agricultorilor mici și medii, creditele noi acordate crescând cu aproape 80% față de 2021.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare