sursa foto:  express.co.uk

Vești proaste pentru elevi! Ioana Mihăilă: ‘E important să continuăm să aplicăm acele măsuri care s-au dovedit eficiente’

Ioana Mihăilă a declarat, joi, că pandemia este departe de a se fi încheiat și că se impune menținerea unor măsuri de protecție. Pentru că se dorește ca elevii să meargă la cursuri, intenția este ca aceștia să continue să poarte masca de protecție în unitățile de învățământ, a spus ministrul Sănătății, care a reiterat apelul către cadrele didactice să se vaccineze. 

”E important să continuăm să aplicăm acele măsuri care s-au dovedit eficiente, cum este purtatul măştii în spaţiile închise, cum este ventilaţia permanentă şi igienă mâinilor. În acest sens, am solicitat Institutului Naţional de Sănătate Publică un punct de vedere care va fi transmis Ministerului Educaţiei referitor la ce măsuri ar trebui să fie luate din toamnă pentru a diminua cât mai mult riscul acesta de propagare a infecţiei în şcoli”, a declarat ministrul la un post TV.

Ioana Mihăilă a făcut un apel la cadrele didactice să se vaccineze împotriva coronavirusului, amintind că varianta Delta este mult mai contagioasă. 

”E foarte important de reţinut că aceste cadre didactice nevaccinate sunt la mai mare risc de a contracta ele însele infecţia. Trebuie să conştientizăm însă că 20-50% din aceste persoane ajung să se infecteze cu tulpină Delta. Mesajul de transmis în acest moment cadrelor didactice este să vaccineze pentru protecţia în special a lor”, a mai spus ministrul Sănătății, potrivit ziare.com, informează realitatea.net

Citește și:

Persoanele nevaccinate vor avea parte de restricții? Ioana Mihăilă: ‘Vor fi impuse doar pentru persoanele nevaccinate’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare