sursa foto:  click.ro

Vești uriașe! Mii de români vor putea primi mii de euro de la stat- Iată ce trebuie să faci

Vești excelente pentru mii de români! Aceștia vor primi, din partea statului, un ajutor semnificativ.

Autoritățile vor să majoreze la 3.000 de euro/hectar sprijinul financiar oferit pentru susținerea producției de usturoi. Cuantumul de 1.000 de euro/ha acordat până în prezent reprezintă circa 10% din totalul cheltuielilor, un procent insuficient pentru susținerea cheltuielilor legate de tehnologiile aplicate în cultivarea usturoiului, potrivit unui proiect de hotărâre publicat de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Conform proiectului de act normativ, suma pe care o vor primi beneficiarii va fi de 13.950 de lei/hectar, echivalentul în lei a 3.000 de euro/hectar, fără a depăși valoarea maximă de 15.000/ trei exerciții financiare/beneficiar, prevăzută în Regulamentul de minimis în sectorul agricol.

„Cultura de usturoi are un potenţial nevalorificat pe deplin în sensul existenţei unor premise care să ofere producătorilor posibilitatea funcţionării în condiţii de piaţă echitabile în context concurenţial. În România, suprafaţa cultivată cu usturoi, în anul 2017, a fost de 9.974 hectare, obţinându-se o producţie de 55.673 tone. Majoritatea suprafeţelor sunt exploatate de către micii fermieri constituiţi în ferme de familie. În perioada 2010-2017, trendul general al producţiei a fost descrescător. În anii 2016 şi 2017 producţia de usturoi a înregistrat un declin. Comparativ cu anul 2010, în anul 2017 producţia de usturoi a scăzut cu 11,5 mii tone”, se arată în Nota de fundamentare care însoţeşte proiectul de hotărâre.

Vezi și:

Scenariu-bombă! Cine ar fi ‘tutorele’ Elenei Udrea

EXCLUSIV ANAF face mutarea așteptată de toți românii! Președintele Mihaela Triculescu a dat ordinul

INTERVIU (II) Ultimul român condamnat la moarte, dezvăluiri năucitoare! Ce s-a întâmplat cu dovezile cu care a fugit din țară – Racolare cu repetiție

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare