energie electrica 605x 88165800

sursa foto:  economica.net

Vicepreședintele ANRE avertizează: ‘Avem un deficit de energie electrică din ce în ce mai acut, avem nevoie de acești producători din toate sursele, de la regenerabil până la nuclear și inclusiv cele fosile’

Zoltan Nagy-Bege, vicepreședintele Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei, atrage atenția autorităților cu privire la deficitul de energie din România.

 

La Senat, prin legea de aprobare a Ordonanței 118, s-au adus îmbunătățiri substanțiale la prevederile acestei ordonanțe care vine în sprijinul consumatorilor de energie și gaze naturale și oferă o compensare la facturile lunare. În plus, Senatul a aprobat și o plafonare a prețurilor, pe lângă compensare, ca să nu se depășească anumite limite atât la energie electrică, cât și la gaze naturale. Sunt bine-venite toate amendamentele care se referă la mecanismul de compensare, cred că în această variantă această compensare se poate aplica mult mai ușor atât la nivelul furnizorilor, cât și la nivelul instituțiilor care sunt implicate”, a precizat vicepreședintele ANRE.

 

”România are un deficit tot mai acut de energie electrică”

Singurul lucru la care nu cred că este tocmai momentul să intervenim în piață este acel impozit pe extra-profitul producătorilor impus de 80% peste prețul energiei care depășește 450 de lei. Nu cred că este momentul în care ar trebui să afectăm activitatea producătorilor de energie electrică în România. Avem un deficit de energie electrică din ce în ce mai acut, avem nevoie de acești producători din toate sursele, de la regenerabil până la nuclear și inclusiv cele fosile.

Această limită de 450 de lei peste care veniturile se impozitează cu 80% îi afectează în primul rând pe producătorii din surse fosile, în primul rând cei care produc din cărbuni și gaze naturale, și cei mai mari ar fi Complexul Energetic Oltenia și ELCEN, dar absolut toate CET-urile, producătorii de energie termică locali, care asigură producerea de energie electrică în cogenerare și asigură alimentarea cu energie termică a orașelor care mai au încălzire centralizată”, a declarat la B1 TV.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare