sursa foto:  aktual24.ro

Video. Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO: ‘Întindem din nou mâna Rusiei pentru o cale de dialog, dar ne-am pregătit și pentru ce e mai rău’

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că Alianța Atlanticului de Nord ”întinde din nou mâna” Rusiei pentru un dialog, dar refuză să renunțe la dreptul de aderare a noi membri și ”se pregătește și pentru ce e mai rău”.

Propunerile scrise ale celor 30 de aliaţi ai NATO trimise Rusiei în această seară acoperă o gamă largă de probleme diferite (…) Noi întindem din nou mâna Rusiei pentru a încerca să urmăm o cale de dialog (…), dar ne-am pregătit şi pentru ce e mai rău”, a precizat el.

 

NATO a trimis miercuri Moscovei răspunsul scris la cererile de securitate ale Rusiei, afirmat, de asemenea, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice.

Solicităm încă o dată Rusiei să detensioneze imediat situaţia. NATO crede cu fermitate că tensiunile şi dezacordurile trebuie rezolvate prin dialog şi diplomaţie”, a menţionat Stoltenberg.

El a reiterat apelul pentru ca Moscova şi NATO să-şi restabilească reciproc misiuni la Bruxelles şi Moscova şi să utilizeze pe deplin canalele militare de comunicare pentru a promova transparenţa şi reducerea riscurilor, informează agerpres.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare