Viorica Dăncilă face anunțul! Recorduri în economie după atacurile lui Klaus Iohannis

Premierul Viorica Dăncilă a prezentat, joi, în debutul ședinței de Guvern, mai multe date legate de creșterea indicatorilor economici, după ce președintele Klaus Iohannis a spus că remanierea pe care i-o cere premierul pare să fie o întărire a „asaltului asupra justiției”.

Principalele declaratii ale lui Dancila:

  • Prezint date care dovedesc ca economia Romaniei se afla pe un trend ascendent si va continua ritmul de crestere
  • In primele doua luni, Romania a inregistrat un nivel record al investitilor straine directe, depasind 1 miliard de euro, cel mai mare nivel dupa criza economica. Este o crestere cu peste 47% fata de aceeasi perioada a anului trecut, arata increderea investitorilor straini in mediul de afaceri din Romania.
  • Exportul de servicii s-a majorat cu aproape 600 milioane euro, respectiv cu 17%.
  • In primele doua luni cifra de afaceri din IT s-a majorat cu aproape 24% față de primele luni din 2018
  • Romania s-a plasat pe locul 2 la nivel european in privinta lucrarile in constructii

Șefa Executivului nu s-a referit la remaniere.

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi că a primit propunerile de revocare și de numire a noilor miniștri și că prima impresie este aceea că remanierea guvernamentală se realizează ca lucrurile să meargă ‘mai prost’, adăugând că îi va transmite premierului un răspuns săptămâna viitoare, notează știripesurse.ro.

El a mai spus că lucrurile ”încep să capete un contur trist”, pentru că, în timp ce el a convocat un referendum pe teme de Justiție, ”PSD pregătește o remaniere guvernamentală care vrea să întărească asaltul asupra Justiție și acest lucru nu poate să fie de bun augur”.

Citește și

SURSE După ultimatumul dat de Liviu Dragnea, ANPC ar face o mutare total neașteptată: ‘E prima dată când se întâmplă una ca asta’

Vești importante pentru pensionari! Ce se întâmplă cu pensiile

Detalii neștiute ies la iveală! Cum turna Kovesi la Washington!

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare