sursa foto:  adevarul.ro

Viorica Dăncilă intervine dur în războiul dintre Klaus Iohannis și Olguța Vasilescu! O nouă solicitare către președinte

Klaus Iohannis a respins-o din nou pe Olguța Vasilescu și i-a cerut premierului să facă o altă propunere pentru Ministerul Dezvoltării. Viorica Dăncilă i-a dat replica vineri, la începutul ședinței de Guvern.

Prim-ministrul a afirmat, referindu-se la respingerea numirii Olguţei Vasilescu la Ministerul Dezvoltării, că argumentele preşedintelui Klaus Iohannis pentru o astfel de deciziei sunt necredibile, cerându-i şefului statului „să abandoneze jocurile politice”.

„Argumentele folosite de preşedinte pentru ceea ce este un blocaj la adresa Guvernului sunt necredibile. Am dat dovadă de toată deschiderea şi de multă răbdare la adresa preşedintelui. Îi solicit să abandoneze jocurie politice. România este mai importantă decât o campanie electoraă sau jocurile politice”, a precizat Dăncilă.

Potrivit acesteia, „Ministerul Dezvoltării are nevoie de un un ministru titular, un ministru dedicat, un ministru cu experenţă”.

„Tocmai de aceea am nominalizat-o pe Olguţa Vasilescu, un om cu o exprinţă vastă în administraţia locală, dar şi în activitatea ministerială”, a mai spus Viorica Dăncilă.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, joi, premierului motivele pentru care refuză numirea Liei Olguţa Vasilescu la Ministerul Dezvoltării, printre acestea numărându-se faptul că aceasta „nu are pregătirea de specialitate necesară în niciunul dintre domeniile care fac obiectul de activitate al ministerului pentru care este propusă”.

„De asemenea, din aceeaşi documentaţie constat că doamna Lia-Olguţa Vasilescu nu are experienţa în materie necesară promovării şi gestionării politicilor publice guvernamentale la nivel naţional în domeniul complex al dezvoltării regionale şi administraţiei publice”, mai spune preşedintele, reproşându-i acesteia şi „declaraţiile controversate, atacurile la persoană virulente, limbajul folosit în comunicările publice, presiunile asupra justiţiei”.

Vezi și Lovitură în plin pentru Elena Udrea! Cu ea în Costa Rica, afacerile din România se prăbuşesc

Vești extraordinare pentru acești bugetari! Eugen Teodorovici a semnat

SURSE Rămasă fără șef, Armata Română mută în forță! Operațiunea ‘Echiparea’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare