sursa foto:  Eugen Dinu/Bugetul.ro

Virgil Popescu, semnal către Romgaz și Petrom: ‘Sunt convins că vom avea cât de curând un anunț cu privire la extragerea gazelor din Neptun Deep’

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a spus, miercuri, că estimează ca la sfârșitul anului 2026 România să-și dobândească independența energetică.

El este de părere că Romgaz și Petrom vor face cât de curând un anunț privitor la extragerea gazelor naturale din perimetrul Neptun Deep.

„România are rezerve de gaze naturale, România exploatează de mult timp gaze naturale și va exploata în continuare gaze naturale. A început anul acesta prima exploatare a gazelor naturale din Marea Neagră. Vorbim de o producție de aproximativ 1 miliard de metri cubi a celor de la Black Sea Oil & Gas.

Sunt convins că vom avea cât de curând un anunț al celor doi mari producători Romgaz și Petrom, cu privire la extragerea gazelor din cel mai mare perimetru pe care România l-a descoperit în acest moment: Neptun Deep. Și, odată cu începerea exploatării de acolo, estimăm sfârșitul lui 2026, România va deveni independentă, din punct de vedere energetic, din punct de vedere al gazului natural. Vom deveni un exportator de securitate regională.

Vezi și Ministrul Energiei, Virgil Popescu, anunț despre viitorul României: ‘Vă spun astăzi, aici, în premieră!’

Sigur, mai e mult până în 2026 și trebuie să ne gândim și pe termen scurt. De aceea, este foarte important ca împreună să găsim soluții pentru asigurarea aprovizionării cu gaze naturale a regiunii, a României și a țărilor învecinate.

Solidaritatea europeană trebuie să rămână aceeași, trebuie să se manifeste acum și mai mult, în fața acestui șantaj al gazului rusesc. Nu cred că, dacă vom fi fărâmițați, vom fi mai puternici. Din contră, cred că împreună putem face față mult mai bine acestui șantaj al gazului”, a spus Popescu, la RIGC 2022.

Vezi și Premierul Nicolae Ciucă: ‘Vom reuși să asigurăm din resurse interne 90% din necesarul de consum. O atenție deosebită am acordat sprijinului pentru Rep. Moldova’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare