sursa foto:  Eugen Dinu/Bugetul.ro

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, anunț despre viitorul României: ‘Vă spun astăzi, aici, în premieră!’

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat, miercuri, în premieră, că Transgaz a depus un proiect pentru a obține finanțare pentru conducta Tuzla Podișor.

Potrivit lui Virgil Popescu, astfel, gazele naturale vor fi preluate din Marea Neagră. Ministrul Energiei a precizat că surplusul de gaze va fi furnizat vecinilor și colegilor europeni, pentru a asigura securitatea regională.

„Transgaz a accesat fonduri de modernizare și a depus proiecte. Vă spun astăzi, aici, în premieră! A depus proiect pentru a obține finanțare pentru conducta de la Tuzla la Podișor, de la Marea Neagră la Podișor – tocmai pentru a fi pregătiți să aducem gazele naturale de la Marea Neagră. 

Deci, da, facem tot ce este posibil, facem absolut totul, în așa fel încât să fim pregătiți să preluăm gazele naturale, la sfârșitul lui 2026-începutul lui 2027, din Marea Neagră, să le aducem în onshore, să le aducem în România și ce este surplus să furnizăm vecinilor și colegilor europeni”, a afirmat, miercuri, ministrul Energiei, Virgil Popescu, la „Romanian International Gas Conference” (RIGC0 2022.

Vezi și Premierul Nicolae Ciucă: ‘Vom reuși să asigurăm din resurse interne 90% din necesarul de consum. O atenție deosebită am acordat sprijinului pentru Rep. Moldova’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare