sursa foto:  profit.ro

Virgil Popescu explică de ce au crescut profiturile anumitor companii din domeniul energiei: ‘În 2020 consumul a fost mic și prețul a fost foarte mic la vânzare’

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a precizat că foarte multe companii din domeniul energiei și-au dublat profiturile, cum este cazul companiei OMV Petrom, din motiv că în 2020 au avut o producție redusă, iar consumul a fost drastic limitat, în contextul pandemiei de SARS-CoV-2.

Așa cum ANRE supraveghează piața de energie electrică, și Consiliul Concurenței ar trebui să se uite după înțelegeri, carteluri și alte lucruri care țin prețurile sus. Știind lucrurile din piață și comparând cu 2020 în care consumul în general a fost mic și prețul a fost foarte mic la vânzare, eu aș compara cu 2019 să vedem cum stăm față de acest an. Da, este un profit dublu față de anul 2020. Din prețul gazului natural, orice depășește 85 de lei se duce 80% la bugetul de stat. E un impozit pe venitul suplimentar. De aceea avem bani din compensare și plafonare”, a declarat Virgil Popescu.

În ceea ce privește compania Electrica Furnizare, companie la care statul este acționar și care a greșit emiterea facturilor către populație, Virgil Popescu a precizat că a fost schimbat deja Consiliul de Administrație.

Electrica Furnizare a greșit facturile. A trimis facturi fără compensare și plafonare. A fost schimbat întreg Consiliu de Administrație al Electrica Furnizare”, a mai declarat Virgil Popescu, la B1TV.

Vezi și:

Virgil Popescu recunoaște că românii au avut facturi mari: ‘Noi sperăm că nu o să se mai întâmple ceea ce s-a întâmplat în noiembrie și decembrie’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare