fructe legume

sursa foto:  romaniaregional.ro

Vlad Gheorghe (OIPA): ‘Afirmațiile gratuite potrivit cărora legumele conțin de opt ori substanța activă au fost o eroare. Diversiunea a fost creată special pentru a denigra produsul românesc’

Vlad Gheorghe, președintele Organizației Interprofesionale pentru Produse Alimentare (OIPA) din Sectorul Legume-Fructe (OIPA), a vorbit despre scandalul legumelor contaminate de la Glodeanu Sărat.

 

Vlad Gheorghe a afirmat că ”diversiunea a fost creată special pentru a denigra produsul românesc”.

 

La momentul respectiv, în comunicatele de presă era vorba vorba despre produsele care au fost în solarii, efectiv care urmau să fie recoltate. Dar, în perioada în care s-a intervenit şi s-a făcut flagrantul cu produsele chimice care au fost depistate, era un comerciant neautorizat, iar probele prelevate au fost din solar. Respectivul care avea recolta nici nu dusese la piaţă castraveţii, că atât avea. Cel care a fost prins cu substanţe – şi era din zona Buzău, Glodeanu Sărat – nu avea solarii, era numai comerciant. Respectivul comerciant care îi adusese lui era din zona Giurgiu, nu avea nicio legătură cu judeţul Buzău.

Afirmaţiile gratuite potrivit cărora legumele conţin de opt ori substanţa activă au fost o eroare. Diversiunea a fost creată special pentru a denigra produsul românesc. Ştiţi foarte bine că şi înainte de Paşte la fel s-a spus, că vom avea cea mai scumpă carne de miel. Nu a fost aşa, pentru că realitatea a demonstrat-o.

„Au fost influenţaţi de marile reţele de supermarketuri

Cei care au dat acele comunicate – şi îmi asum asta – au fost influenţaţi de marile reţele de supermarketuri. De ce spun asta? Pentru că, într-adevăr, la momentul la care apare produsul românesc, există un preț ridicat la vânzare, dar nu la producător. Ce vedem pe raft astăzi… Noi urmărim prețul final la consumator. Producătorul, astăzi, vinde roșia între 8 lei si 10 lei. Dacă asimilăm produsele care se vând în supermarket, prețurile vor fi diferite. În piețele agroalimentare, nu găsim decât 5-10% producători. Restul sunt comercianți„, a spus Vlad Gheorghe, conform dcnews.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare