sursa foto:  ziarulromanesc.net

Vladimir Putin a izbucnit: ‘Pur și simplu nu se poate. Rusia nu poate fi izolată de restul lumii și nici aruncată în trecut cu decenii’

Vladimir Putin a declarat, luni, că Rusia nu poate fi izolată de restul lumii, iar sancțiunile impuse de Occident nu-i pot opri drumul spre dezvoltare. Declarațiile au fost făcute în contextul în care Putin a admis, totuși, că țara sa se confruntă cu „dificultăți colosale” pentru că nu mai are acces la tehnologiile înalte din Occident.

 

Putin spune că sancțiunile occidentale nu vor opri Rusia

„Evident, nu ne putem dezvolta în izolare față de restul lumii și nici nu o vom face. În lumea de azi pur și simplu nu poți să încercuiești totul cu un compas și să construiești un gard mare în jur. Pur și simplu nu se poate”, a declarat Putin la o videoconferință cu miniștrii săi, potrivit Reuters.

Amintim că, după ce Rusia a atacat Ucraina, Occidentul i-a impus mai multe sancțiuni care, printre altele, i-au tăiat accesul la semiconductori, componente de aeronave și electronice.

Putin s-a plâns că Rusia nu mai are acces la înalte tehnologii

Liderul de la Kremlin a admis că Rusia se confruntă cu „dificultăți colosale” pentru că, urmare a sancțiunilor, nu mai are acces aproape deloc la tehnologii înalte din Occident.

„Nu doar restricțiile, dar și blocarea aproape total a accesului la produse străine de înaltă tehnologie e folosită intenționat împotriva țării noastre. E clar că e o provocare uriașă pentru țara noastră”, a continuat Putin.

El a spus apoi că Rusia nu se va da bătută, „cum prezic unii dintre ”binevoitorii” noștri, să mergem înapoi decenii”, ci va găsi soluții alternative.

Vladimir Putin a criticat apoi băncile rusești pentru că n-ar oferi asistență companiilor din domeniul tehnologiei, deși aceste tipuri de împrumuturi beneficiază de un regim fiscal preferențial.

„În ciuda eforturilor noastre, sistemul financiar încă nu oferă acces la finanțare rapidă companiilor de înaltă tehnologie. Acest lucru nu există azi, dar e indispensabil. E nevoie de soluții suplimentare”, a mai declarat Vladimir Putin, conform b1tv.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare