sursa foto:  facebook

Vladimir Putin primește încă o lovitură din partea Marii Britanii! Sunt în joc aproximativ 160 de tone de aur

Pentru a nu reuși evitarea sancțiunilor impuse de Occident, Asociaţia pieţei lingourilor din Londra (London Bullion Market Association – LBMA) creează o bază de date cu lingouri de aur ruseşti deţinute de băncile din Marea Britanie, pentru a ajuta la prevenirea oricărui plan a Federației Ruse de a scoate aurul pe la graniță.

 

 

 

Băncile şi LBMA sunt reticente în a spune cât de mult aur rusesc este păstrat în seifuri, dar dezvăluirile din partea fondurilor de investiţii deţinătoare de aur arată că sute de tone s-au acumulat la Londra, Zurich şi New York înainte ca Rusia să invadeze Ucraina în februarie.

Cifrele de la unsprezece fonduri arată că aproximativ 7% din tot aurul pe care îl deţin – în prezent aproximativ 160 de tone în valoare de aproximativ 9 miliarde de dolari – este rusesc.

LBMA îşi va pune datele la dispoziţia autorităţilor vamale şi a participanţilor pe piaţă – dar nu şi publicului – pentru a-i ajuta să verifice dacă lingourile de aur ruseşti care se deplasează între ţări sau proprietari se aflau în afara Rusiei înainte de a fi impuse sancţiuni.

Asociaţia a spus că are o bază de date intermediară în funcţiune, dar că lucrează la îmbunătăţirea accesului şi la simplificarea întreţinerii.

Statele Unite şi alte ţări occidentale au impus sancţiuni multor companii şi bănci din Rusia şi băncii sale centrale, după ce Kremlinul a trimis trupe în Ucraina.

Londra este cel mai mare centru comercial de lingouri din lume, iar Rusia este unul dintre cei mai mari producători de aur, scrie news.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare