sursa foto:  kremlin.ru

Vladimir Putin se va înfuria! Un analist rus laudă militari ucraineni: ‘Am risca pierderi majore doar pentru a pune steagul nostru în centrul orașului’

Încă un analist militar strică propaganda Moscovei. O televiziune de Stat din Rusia a invitat în platou un expert, însă acesta a sugerat că armata lui Putin ar trebui să evite orașele mari din Ucraina. În plus, a lăudat militarii ucraineni. 

„Nu are niciun sens să intrăm în orașele mari. Toate sunt minate. Toate școlile, spitalele și pozițiile de artilerie. Am risca pierderi majore doar pentru a pune steagul nostru în centrul orașului”, a spus analistul.

Analistul a mai afirmat că soldații ucraineni sunt foarte bine motivați și că pot fi descurajați doar printr-o distrugere militară. Comentariile sale sunt în contrast cu declarațiile prezentatorilor care încearcă să vorbească despre supremația armatei rusești.

„În sudul Hersonului, spre mal, avem câteva succese, dar acolo sunt staționate forțele marine ucrainene. Acele unități militare sunt foarte puternice și foarte motivate”, a mai spus analistul.

Un episod similar a avut loc la aceeași televiziune din Rusia la jumătatea lunii mai, când un alt analist militar a oferit o perspectivă sumbră asupra situației din Ucraina. Colonelul a revenit câteva zile mai târziu cu o evaluare mai optimistă.

„Federația rusă nu a utilizat nici 10% din potențialul său militar-economic. Potrivit principiilor războiului, potențialul militar și economic învinge”, s-a corectat colonelul.

Mai mulți jurnaliști străini au sugerat la vremea respectivă că acesta a fost forțat să își schimbe declarațiile, conform realitatea.net

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare