sursa foto:  gov.ro

Vouchere pentru toți românii! Guvernul Ciucă: ‘Toţi cetăţenii, indiferent de venituri, se pot înscrie’

Guvernul Ciucă, prin Ministerul Mediului, va demara un nou program pentru achiziția de becuri inteligente. Toți românii se vor putea înscrie la acest program, conform unui anunț făcut de ministrul Mediului, Tanczos Barna.

Prin acest program, românii vor putea primi vouchere, indiferent de venituri, pentru a achiziționa becuri inteligente, cu scopul de a reduce consumul de energie electrică.

Programul presupune să funcţioneze pe aceleaşi reguli şi aceleaşi principii pe care s-a mers în programul Rabla pentru electrocasnice. Ministerul Mediului, prin AFM, a derulat mai multe etape ale acestui program de schimbare a echipamentelor consumatoare de energie electrică din fiecare gospodărie.

Venim în completarea programului Rabla pentru electrocasnice cu acest program prin care susţinem schimbarea becurilor cu unele mult mai eficiente, schimbarea becurilor clasice cu unele pe LED. Principiul este acelaşi, regulile, în mare, sunt aceleaşi. Se înscriu acei furnizori de becuri care vor să participe în program la AFM, după care se deschide o sesiune de înscriere pentru beneficiari.

Toţi cetăţenii, indiferent de venituri, se pot înscrie”, a explicat, la Antena 3 CNN, ministrul Tanczos Barna.

Potrivit unor surse Antena 3 CNN, criteriile de înscriere sunt următoarele:

– domiciliul în România;

– fără datorii la stat;

– vârsta de 18 ani;

– să predea un număr echivalent de becuri uzate.

„Sunt aceleaşi criterii ca în programul Rabla pentru electrocasnice. Mai mult, programul Rabla pentru electrocasnice va mai avea o sesiune anul acesta înainte de sărbători. Prin aceste programe, putem reduce consumul de energie electrică în locuinţe. Vor fi gospodării care pot face o economie semnificativă prin schimbarea becurilor, acolo unde nu sunt foarte multe echipamente electrocasnice instalate”, a mai explicat ministrul Mediului.

Concret, voucherele vor putea fi acordate pentru achiziţionarea becurilor LED de maximum 15W. Totodată, suma vehiculată iniţial pentru vouchere este de 200 de lei.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare