90% dintre contestațiile contribuabililor respinse de ANAF au fost confirmate și de instanțe

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) informează prin intermediul unui comunicat de presă că, în prima jumătate a anului 2016, s-a înjumătățit (cu 47%) numărul de contestații depuse de contribuabili față de aceeași perioadă a anului trecut. De asemenea, aproape 90% dintre contestațiile respinse de ANAF au fost confirmate de instanțe.

Cum scapă românii de plata amenzilor la roviniete?

Au fost formulate 4.185 de contestații împotriva deciziilor de impunere și actelor asimilate, a deciziilor pentru regularizarea situației vamale și a dispozițiilor pentru diminuarea pierderii fiscale emise de ANAF, comparativ cu 7.798 de contestații depuse în aceeași perioadă din 2015, excluzând 8.380 de contestații referitoare la stabilirea CASS aferentă anului 2012‘, se arată în comunicatul ANAF.

Cine sunt câștigătorii de la Media Music Awards?

În ceea ce privește contestațiile contribuabililor respinse de ANAF și analizate de instanțele judecătorești, în semestrul I din 2016, au fost pronunțate hotărâri definitive care au confirmat constatările inspectorilor ANAF și au menținut 991,99 milioane de lei (89,49%) din suma totală de peste 1,1 miliarde de lei, care a făcut obiectul litigiilor.
Acest procent de aproape 90%, raportat la media de 77% a ultimilor cinci ani, indică de asemenea o îmbunătățire a calității actelor administrativ fiscale ale ANAF‘, se subliniază în comunicat.

Visul de premier s-a încheiat. Predoiu anunță un alt proiect

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare